Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κεφάλαια 90 εκατ. δολ. συγκέντρωσε η Aisera

H Startup έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς ένας εκ των δύο Founders είναι ο Χρήστος Τρύφωνας, ενώ μέρος της ομάδας της έχει την βάση του στην χώρα

Χρηματοδότηση 90 εκατ. ευρώ σήκωσε η Aisera!

Η Aisera πρόκειται για μια νεοσύστατη εταιρεία, με Έλληνα Co-Founder και ένα μέρος της να κατέχει την βάση του στην χώρα, που αναπτύσσει αυτό που περιγράφει ως ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων υποστήριξης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εξασφάλιση νέων μεγάλων κεφαλαίων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης Σειράς D υπό την ηγεσία της Goldman Sachs με τη συμμετοχή των Zoom, True Ventures, Menlo Ventures, Norwest Venture Partners, Icon Ventures, Khosla Ventures, First Round Capital και άλλων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Muddu Sudhakar δήλωσε ότι η να χρηματοδότηση θα διατεθεί για την επέκταση της αγοράς και την υποστήριξη της στρατηγικής go-to-market της Aisera, εκτός από την επένδυση στην ανάπτυξη προϊόντων, την Ε&Α, τις πωλήσεις και τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ της εταιρείας.

Ο Sudhakar δήλωσε ότι δημιούργησε την Aisera αφού αντιλήφθηκε την ανάγκη για λύσεις «προγνωστικής τεχνητής νοημοσύνης» που θα μπορούσαν να επιλύουν αυτόματα προβλήματα εξυπηρέτησης πελατών, πληροφορικής, πωλήσεων και λειτουργιών.

Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, η πλατφόρμα συνδέεται με τα υπάρχοντα συστήματα καταγραφής, συμπεριλαμβανομένων των πυλών help desk, για να ανταποκρίνεται στις εισερχόμενες ερωτήσεις και αιτήματα.

Ο Sudhakar ίδρυσε την Aisera το 2017 μαζί με τον Χρήστο Τρύφωνα, έναν μακροχρόνιο συνάδελφό του.

Ο Sudhakar ήταν πιο πρόσφατα επικεφαλής ομάδων στην ServiceNow και την EMC, ενώ προηγουμένως ίδρυσε νεοφυείς επιχειρήσεις (Caspida, Cetas, Kazeon και Sanera Systems) που εξαγοράστηκαν από την VMware και την Splunk. Ο Τρύφωνας, πρώην ερευνητής της AT&T Bell Labs, συνεργάστηκε με τον Sudhakar σε πολλές από τις επιχειρήσεις του πριν ενταχθεί στην Aisera.

«Πιστεύαμε ότι [η πανδημία] θα αποτελούσε πρόβλημα, αλλά η τεχνολογία της Aisera τα καταφέρνει πολύ καλά σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα. Οι πελάτες ήθελαν AI και αυτοματοποίηση για να προωθήσουν τη δέσμευση και την υιοθέτηση των χρηστών», δήλωσε ο Sudhakar. «Τώρα, στην τρέχουσα ύφεση της αγοράς, βλέπουμε την ανάγκη για μείωση του κόστους σε άδειες και ανθρώπους. Αυτό οδηγεί τη ζήτηση για την Aisera, καθώς είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να μειώσουν το κόστος για τις υπηρεσίες IT και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες».

Μέχρι σήμερα η Aisera έχει συσπειρώσει γύρω της 250 υπαλλήλους ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σημαντικά κεφάλαια, με την συνολική αξία τους να ανέρχεται στα 180 εκατ. δολ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις