Πως αποκτά το TikTok πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Η αγαπημένη εφαρμογή των GenZers πρόκειται να λανσάρει έναν νέο feature, το Nearby feed - η νέα αρχική θα εμφανίζει περιεχόμενο από χρήστες που είναι σχετικά κοντά με εσάς βάσει της τοποθεσίας σας

To TikTok πρόκειται να λανσάρει ένα νέο feed με όνομα «Nearby».

Έχοντας αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -ιδιαίτερα μεταξύ των GenZers– και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό όπου μεγάλες εφαρμογές όπως το Instagram τείνουν να μιμούνται τις επικερδείς τακτικές του.

Τώρα το TikTok φαίνεται πως θέλει απεγνωσμένα να αποκτήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σας και φαίνεται πως ανακάλυψε έναν έξυπνο τρόπο για να τα καταφέρει – χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Σύμφωνα με πηγές, όπως υποδηλώνει και το όνομά του νέου feature, η νέα αρχική θα εμφανίζει περιεχόμενο από χρήστες που είναι σχετικά κοντά με εσάς βάσει της τοποθεσίας σας.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών προς το παρόν στην νοτιοανατολική Ασία, με τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην καρτέλα Nearby πέραν των εδραιωμένων «For You» και «Following“.

Βέβαια οι δοκιμές δεν σταματούν εκεί καθώς εκπρόσωπος του TikTok, ανέφερε ότι το Nearby feed αποτελεί και μια δοκιμαστική περίοδο για ένα χαρακτηριστικό που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «ταγκάρουν» την τοποθεσία τους.

Μάλιστα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σίγουρα θα διατεθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες.

Ουσιαστικά το TikTok «κλέβει» το χαρακτηριστικό «photo map» του Instagram και το Snap map του Snapchat που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις