Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΑΠΘ και Texas A&M University: Μνημόνιο για την επέκταση της συνεργασία τους 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ χαρακτήρισε εμβληματική τη συνεργασία μεταξύ δύο ιστορικών Πανεπιστημίων

Την ενίσχυση της κινητικότητας καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Texas A&M University (TAMU) προβλέπει το μνημόνιο για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων που υπέγραψαν στο Τέξας οι εκπρόσωποι των δύο ιδρυμάτων.

Το Μνημόνιο για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Texas A&M University (TAMU) υπέγραψαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων του TAMU, Δρ. Holly Hudson, ο Αντικαγκελάριος του Συστήματος Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων του TAMU και Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του TAMU, John Hurtado, και ο Πρόεδρος Έρευνας της Πολυτεχνικής Σχολής του TAMU, διακεκριμένος Καθηγητής του TAMU και Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ Dimitris Lagoudas. Από την πλευρά του ΑΠΘ συμμετείχε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Νίκος Μιχαηλίδης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ χαρακτήρισε εμβληματική τη συνεργασία μεταξύ δύο ιστορικών Πανεπιστημίων, εξηγώντας ότι «προσφέρει ακόμη πιο διευρυμένες εκπαιδευτικές και ερευνητικές προοπτικές στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, δίνοντας έμφαση στην αμοιβαία ανταλλαγή μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητριών/φοιτητών μεταξύ των Πανεπιστημίων μας». «Είμαι υπερήφανος, καθώς η υφιστάμενη συνεργασία είναι πολυεπίπεδη και καρποφόρα και η επέκτασή της προσφέρει νέες δυνατότητες στο επιστημονικό και ερευνητικό μας δυναμικό», δήλωσε.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ και ο κ.Μιχαηλίδης μαζί με τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Χιούστον, Λάμπρο Κακίση συναντήθηκαν με μεταπτυχιακούς φοιτητές του TAMU από την Ελλάδα, οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους για τη διαδικασία εκπόνησης μεταπτυχιακού σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο και συζήτησαν για τις προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει η συνεργασία με αμερικανικά Πανεπιστήμια για τους έλληνες αποφοίτους. Θα ακολουθήσει συνάντηση με την ελληνική κοινότητα του Τέξας στο Χιούστον για τη διερεύνηση συνεργειών μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις