Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BYD: Λανσάρει στην Ελλάδα τα επαγγελματικά της οχήματα

Η BYD έχει στόχο την αειφορία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Η BYD, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, παρουσίασε δυο επαγγελματικά οχήματα, που περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή της γκάμα.

Η BYD (Build Your Dreams) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός με στόχο την αειφορία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και εξελίχθηκε σε μία παγκόσμια δύναμη, με σημαντική παρουσία στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων μονής τροχιάς. Σήμερα, απασχολεί περίπου 290.000 εργαζόμενους, ανάμεσά τους 40.000 μηχανικούς σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Χονγκ-Κονγκ και της Σενζέν.

Στην Ευρώπη, η BYD με παρουσία άνω των 20 ετών, πρωταγωνιστεί στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, ενώ είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων.

Σήμερα, μόνο στην Ευρώπη τα αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 23 χώρες και 100 μεγαλουπόλεις, με τα νούμερα αυτά να εκτοξεύονται σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην ήπειρό μας, υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις