Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΟΤ: Νέα πλατφόρμα προβάλλει στην βρετανική αγορά τους καλύτερους βιώσιμους προορισμούς στην Ελλάδα

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας παρουσίασε στην βρετανική αγορά την πλατφόρμα sustainablegreece.co.uk σε ειδική εκδήλωση

 

Την πλατφόρμα sustainablegreece.co.uk, που προβάλλει στην βρετανική αγορά τις εθνικές δράσεις και τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα, παρουσίασε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας.

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με την παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, και σε αυτήν συμμετείχαν δημοσιογράφοι βρετανικών ΜΜΕ με ειδίκευση σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης και βιώσιμου τουρισμού, influencers και τουριστικοί πράκτορες που εστιάζουν στον υπεύθυνο τουρισμό.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εθνική στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό και ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία του ΕΟΤ ήδη από τον περασμένο Ιούλιο με τη διενέργεια θεματικών webinars. Σκοπός της πλατφόρμας είναι η δημιουργία ενός σαφούς και συνεκτικού αφηγήματος σχετικά με τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που εξελίσσονται ήδη στην Ελλάδα, την αξιοποίησή τους στην ανάπτυξη συνεργασιών με επαγγελματίες του τουρισμού και την ανάδειξή τους μέσω των τοπικών media στο ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιωσιμότητας βρετανικό κοινό.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Σ. Ζαχαράκη σημείωσε πως η Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καθιερώσουν ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Μας εμπνέει να βλέπουμε το έργο που γίνεται για την “μεταμόρφωση” του τουριστικού μας τομέα με αλλαγές πολιτικής, επενδύσεις και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, καθώς έτσι επιδιώκουμε να ανοίξουμε ένα νέο μέλλον για τη χώρα μας».

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με παράγοντες της βρετανικής αγοράς.

Από την πλευρά της, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Βρετανών και Ελλήνων εταίρων ώστε να παρουσιαστούν προ την βρετανική αγορά οι βιώσιμοι ελληνικοί προορισμοί, που προσφέρουν περισσότερες «πράσινες» επιλογές διακοπών.

Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ionian Environmental Foundation, Victoria Turner, ο δημοσιογράφος του Green Traveler, Richard Hammond, και ο Γενικός Διευθυντής του Τ.Ο Responsible Travel, Tim Williamson.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις