Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ήρθε το τέλος του Twitter; Σε μαζική φυγή τρέπονται οι εργαζόμενοι

Κύμα μαζικών παραιτήσεων στην Twitter Inc, μετά το τελεσίγραφο του Ίλον Μασκ, το οποίο επέβαλε στους εργαζομένους να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι  αποφάσισαν να εγκαταλείψουν μαζικά την Twitter Inc μετά το τελεσίγραφο του Ίλον Μασκ, το οποίο τους επέβαλε σκληρούς όρους εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Ίλον Μασκ απαίτησε από τους διασωθέντες του πρώτου κύματος μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου.

Η προθεσμία που έθετε το τελεσίγραφο Μασκ για τους εργαζόμενους να κλικάρουν στο κουτάκι «αποδέχομαι», έληγε χθες το απόγευμα.

Τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή του ελέγχου του Ίλον Μασκ επί του Twitter, δύο εβδομάδες μετά την «σφαγή» σχεδόν 3.500 εργαζομένων, που προστίθενται στους 700 που είχαν παραιτηθεί ήδη το καλοκαίρι εν όψει μόνο της επέλασης Μασκ, εκατοντάδες από τους επιζήσαντες επιλέγουν να αποχωρήσουν.

Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, κυρίως πρώην συνεργάτες της, αναλυτές και δημοσιογράφοι, ήδη από την νύχτα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος του Twitter.

Αργά το βράδυ, ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι». «Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», έγραψε επίσης. Και συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και ένα meme που αναπαριστά μία φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας…

Χθες το απόγευμα, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση.

«Τα γραφεία θα ξανανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την ευελιξία σας…», πληροφορούσε εσωτερικό μήνυμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις