Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτό είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο!

Το Tesla Model Y βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των αγοραστών.

Την πρωτοκαθεδρία της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης επιβεβαίωσε για ακόμη μια χρονιά η Tesla, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της «EV Volume», το Tesla Model Y, ήταν το δημοφιλέστερο, παγκοσμίως, σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ειδικότερα, το Tesla Model Y κατέγραψε 315.000 πωλήσεις. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε ένα ακόμη μοντέλο της εταιρείας του Ίλον Μασκ, το Model 3, το οποίο σημείωσε 219.000 πωλήσεις.

Tesla Model Y

Όσον αφορά την Ευρώπη, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Volkswagen ID. 4.

Από την άλλη, μπορεί η Tesla να βρίσκεται ακόμα στην κορυφή των προτιμήσεων των αγοραστών, ωστόσο βλέπει τον ανταγωνισμό να αυξάνεται επικίνδυνα. Και αυτό γιατί, όπως δείχνουν τα στοιχεία της «EV Volume», η εταιρεία εξηλεκτρισμένων οχημάτων με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, δεν ήταν άλλη από την κινεζική BYD. Μάλιστα, η BYD σημείωσε μια άκρως εντυπωσιακή ποσοστιαία αύξηση κατά 320% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Tο Model 3

Η Tesla σε αυτή την περίπτωση βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με αύξηση 48%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Στην τρίτη θέση ήταν η Volkswagen, η οποία δεν είχε κάποια μεταβολή στις πωλήσεις, στα Plug-in Hybrid και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Σε γενικές γραμμές, με βάση τα στοιχεία της «EV Volume» η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2022 πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο 4,3 εκατομμύρια εξηλεκτρισμένα οχήματα, δηλαδή Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος πωλήσεων των εξηλεκτρισμένων οχημάτων αυξήθηκε συνολικά κατά 13,4%, έναντι του 8,3% που σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε ό,τι αφορά στην αγορά με τις περισσότερες πωλήσεις, δεν ήταν άλλη από την κινεζική.

Σύμφωνα με την «EV Volume», στην ασιατική χώρα πουλήθηκαν περίπου 2.450.000 εξηλεκτρισμένα οχήματα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι πωλήσεις σημείωσαν «άλμα» 113%(!) σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Tο Volkswagen ID. 4

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ήταν η ευρωπαϊκή, στην οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους, πουλήθηκαν περίπου 1.160.000 εξηλεκτρισμένα οχήματα, αριθμός που «μεταφράζεται» σε αύξηση κατά 9,0%, συγκριτικά με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα.

Τέλος, η τρίτη σε όγκο πωλήσεων ήταν η αγορά της Βορείου Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς) όπου οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων οχημάτων έφτασαν τις 480.000.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις