Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bayer Ελλάς στο 3ο forum Καινοτομίας

Η Bayer Ελλάς συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά στο 3ο forum Καινοτομίας με τίτλο: «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας»

Η Bayer, παγκόσμιος ηγέτης στους κλάδους της Υγείας και της Γεωργίας και μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των Βιοεπιστημών με μακροχρόνια παρουσία στην Ελλάδα, έδωσε και φέτος το παρόν στο 3ο Ελληνογερμανικό φόρουμ ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών βασισμένων στην καινοτομία. Το φόρουμ, που οργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, είχε τον τίτλο: «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας» και πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το Φόρουμ Καινοτομίας λειτουργεί ως μία πλατφόρμα μεταξύ εκπροσώπων από τον χώρο της οικονομίας κι εμπειρογνωμόνων από τον τομέα της έρευνας, με σκοπό τη συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επίκαιρα και μελλοντικά ζητήματα.  Στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων στην οικονομία, η Ελληνογερμανική ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα της καινοτομίας ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Από την πλευρά της Bayer Ελλάς ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα στην ομιλία του επεσήμανε πως η καινοτομία είναι βασικός πυλώνας σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας. «Στην Bayer αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σημερινού κόσμου με ολιστικό τρόπο. Αυτό εκφράζεται μέσα από το όραμά μας «Υγεία και Τροφή για όλους» και όλες οι προσπάθειές μας είναι προσηλωμένες στο να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Η ιατρική εκπαίδευση, η κλινική πρακτική και η κλινική έρευνα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της φροντίδας των ασθενών σε κάθε σύστημα υγείας και πρέπει να τα ενισχύουμε συστηματικά και αποτελεσματικά. Για αυτό και αποτελούν βασικά στοιχεία στην ανάπτυξη της στρατηγικής μας, μαζί με την αριστεία στην έρευνα και την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογιών». Στη συνέχεια, ο κ. Pollner εστίασε στην πρωτοβουλία HealthCare Accelerator, ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με στόχο τη μεγιστοποίηση των πιθανών οφελών για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό εθνικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Pollner: «Ένα σημαντικό μέρος αυτού του προγράμματος είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων, λύσεων και εφαρμογών με επίκεντρο την καινοτομία της κλινικής πρακτικής, όπως είναι και το παράδειγμα της πλατφόρμας VTECareNet, ενός νέου εργαλείου για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των χρόνιων ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολή». Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Pollner, η προηγμένη ιατρική εκπαίδευση προετοιμάζει τους επαγγελματίες υγείας του αύριο, η βελτιωμένη κλινική πρακτική οδηγεί σε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή, ενώ η ενισχυμένη κλινική έρευνα βοηθά την αναβάθμιση της φροντίδας για τους μελλοντικούς ασθενείς και παρέχει έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έλαβε χώρα, o Andreas Pollner αναφέρθηκε στις συνεργασίες που ανέπτυξε η Bayer στο πλαίσιο του προγράμματος HealthCare Accelerator με άλλες εταιρείες, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια αλλά και startups και το πως, μέσα από αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα που αντιμετωπίζουν καθοριστικά τις σημαντικές προκλήσεις και υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία, καθώς η συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο ατόμων και φορέων είναι ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος επιτάχυνσης της καινοτομίας. Ακόμη, τόνισε πως είναι απαραίτητο να ενταχθεί η καινοτομία σε όλες τις πτυχές του συστήματος υγείας με βιώσιμο τρόπο που θα επιτρέπει στους ασθενείς να λαμβάνουν τη βέλτιστη, αποτελεσματική και ολιστική φροντίδα.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η Bayer είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στον συντονισμό του πάνελ με θέμα: «Startups – Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας – Παραδείγματα από το Γερμανικό Οικοσύστημα», με συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του Ελληνικού οικοσυστήματος, όπως ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής του τμήματος Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, η Μυρτώ Παπαθάνου, Partner στο Metavallon fund και ο Βασίλης Σιέμος, Υπεύθυνος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του ΕΚΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδειχτήκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο τοπικό οικοσύστημα, συζητήθηκαν οι περιοχές που μπορούν να βελτιωθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος στη χώρα μας, ενώ ο Dr. Tom Kirschbaum, ιδρυτής & CEO της start-up door2door μοιράστηκε την εμπειρία του από τη Γερμανία καθώς και χρήσιμες προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στη χώρα μας.

Επιπλέον, σε παράλληλη ψηφιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Bayer με θέμα: «Η συμβολή της Bayer στο Ελληνικό Οικοσύστημα», τα μέλη της ομάδας του προγράμματος Level-up | G4A, Ηλίας Κοντούδης, Σόνια Μουσαβερέ και Μανώλης Παναγιωτόπουλος συζήτησαν την εμπειρία και τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου του προγράμματος με τους εκπροσώπους εταιρειών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, όπως η εταιρεία Advantis από τον τομέα της Υγείας και η εταιρεία Eden Core από τον τομέα της Αγροδιατροφής.

Η Bayer έχει αποδείξει τη σταθερή προσήλωσή της στην καινοτομία, μέσα από την οποία ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες προκλήσεις για ιατροφαρμακευτική φροντίδα και την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας, υψηλής ποιότητας τροφής. Η καινοτομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αποστολής της «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή» και βασικό στοιχείο της στρατηγικής της εταιρείας προς το όραμά της για Υγεία και Τροφή για όλους. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας και της ανάπτυξης βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας και του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις