Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χ. Ταραντίλης: «Bρισκόμαστε στο κατάλληλο momentum για μετάφραση της ελληνικής έρευνας σε καινοτομία»

Ο κ. Ταραντίλης ενημερώθηκε για την αξιοσημείωτη δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα από τα ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα του ΕΚΕΤΑ

 

Με σκοπό να συζητήσει με τη διοίκηση και το ερευνητικό δυναμικό, να καταγράψει προτάσεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να τις μεταφέρει στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας παράλληλα το σημαντικό ερευνητικό έργο που συντελείται στη χώρα μας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Οι συναντήσεις

Κατά την επίσκεψή του στο ΕΚΕΤΑ, ο κ. Ταραντίλης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΔΣ, Καθηγητή Δημήτριο Τζοβάρα, τους Διευθυντές και εκπροσώπους του προσωπικού των πέντε Ινστιτούτων του ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων – ΙΔΕΠ, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών – ΙΠΤΗΛ, Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών – ΙΜΕΤ, Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών – ΙΝΕΒ και Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγροτεχνολογίας – ΙΒΟ) καθώς και με εκπροσώπους του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΚΜΤ ΕΚΕΤΑ). Στη συνέχεια, συνομίλησε με εκπροσώπους των spin-off εταιρειών του ΕΚΕΤΑ και περιηγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους των Ινστιτούτων.

«Ώριμες οι συνθήκες»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Ταραντίλης ενημερώθηκε σφαιρικά για την αξιοσημείωτη δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα από τα εκατοντάδες ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα του ΕΚΕΤΑ, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργοδότη εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού της χώρας». Επιπλέον, εξήρε τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το ερευνητικό κέντρο, όπως απέδειξε και η συνεργασία του με τον ΕΟΠΥΥ από την αρχή της πανδημίας, προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των βιοαναλυτικών και βιοδιαγνωστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, η περίπτωση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης «πιστοποιεί ότι οι συνθήκες είναι ώριμες και βρισκόμαστε στο κατάλληλο momentum για μετάφραση του πλήθους των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτομία, δηλαδή σε επιχειρηματική αξιοποίησή τους προς όφελος όλων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις