Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Serial Εντρεπρενούρ: Το Dragons Den, η Instacar και το Quiz της ημέρας!

Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Βύρωνας Νικολαΐδης, της PeopleCert, που ήρθε μέσα από την συνέντευξή του στο STARTUPPER MAG να θέσει σωστά τι σημαίνει (και τι όχι) Startup.

Κινητικότητα παρουσιάζει, εσχάτως, το εγχώριο οικοσύστημα των Startup εταιρειών, το οποίο όμως, όπως φαίνεται, δεν μπορεί ή καλύτερα αδυνατεί να ξεπεράσει τις «παιδικές» ασθένειες που το ταλαιπωρούν από τη «γέννησή» του.

Έτσι βλέπουμε να γίνονται «πράγματα» χωρίς να υπάρχει διάθεση συνεργασίας των μερών που συμμετέχουν σε αυτήν. Μιλάμε φυσικά για εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα και για τις οποίες οι «Stakeholders» (o Θεός να τους κάνει «Stakeholders») ενημερώνονται εξ’ αντανακλάσεως!

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε εσχάτως και το Dragons Den για να ανακατέψει την «σούπα» και να δημιουργήσει μια εντελώς εσφαλμένη εικόνα, στο ευρύ κοινό, αναφορικά με το τι σημαίνει (και τι όχι) Startup!

Μάλλον χρειάζεται να γνωριστούμε ξανά (όλοι με όλους) στο εγχώριο οικοσύστημα και αυτό είναι – τουλάχιστον- λυπηρό. Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Βύρωνας Νικολαΐδης, της PeopleCert, που ήρθε μέσα από την συνέντευξή του στο STARTUPPER MAG να θέσει σωστά τι σημαίνει (και τι όχι) Startup.

Τεράστιο «φάουλ» η χθεσινή κίνηση της Instacar, που ενώ είχε – ουσιαστικά – ανακοινώσει τη νέα της (;) χρηματοδότηση, μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής» έσπευσε να στείλει σχετικό Δελτίο Τύπου. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι το «φάουλ» η Startup εταιρεία το μοιράζεται μαζί με την εταιρεία επικοινωνίας που έστειλε το σχετικό Δελτίο Τύπου. Σύμβουλοι επικοινωνίας σου λέει μετά! Αλήθεια τώρα;

Όλοι εκεί εχθές, στο ΕΒΕΑ, για την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Δρίτσα,  παρουσία του υπουργού (του) Χρίστου Δήμα. Περίεργα πάντως όσα συμβαίνουν (τουλάχιστον) αναφορικά με το Elevate Greece που ακόμα κινείται σε γκρίζες περιοχές μοιράζοντάς δεξιά και αριστερά χρήματα. Για να μην αναφέρουμε τώρα τις εταιρείες που το Elevate Greece έχει στις τάξεις του! Από την άλλη βέβαια καλώς συμβαίνουν όσα συμβαίνουν! Βοηθούν το πολύπαθο οικοσύστημα!

Quiz θέλετε;

Λοιπόν, η στήλη μαθαίνει πως μεγάλος επιχειρηματικός οργανισμός ετοιμάζεται να εισέλθει (εκ νέου και ποιο οργανωμένα) στις Startups!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις