Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

20+23 καινοτόμες εταιρείες που θα πρωταγωνιστήσουν το 2023

Η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωτοπόρος όσον αφορά στο ποσοστό των επιχειρήσεων που καινοτομούν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

 

Η πολύμηνη περίοδος της καραντίνας αποτέλεσε ένα μεταβατικό στάδιο για τις επιχειρήσεις, οι οποίες έδειξαν να εκτιμούν, κατά το δύσκολο εκείνο διάστημα, το «δώρο» της τεχνολογίας για να μετασχηματιστούν, να εξελιχθούν, να πρωτοτυπήσουν, να καινοτομήσουν και, φυσικά, να βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ζωές όλων. Από τη στιγμή που οι online εφαρμογές εισέβαλαν στην καθημερινότητα όλων, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν τους δυνατότερους παίκτες του παιχνιδιού αυτού.

Είτε πρόκειται για την παράδοση ενός αντικειμένου, είτε για την ηλεκτρονική αγορά προϊόντων, είτε για την ενοικίαση αυτοκινήτου, είτε για την προσέγγιση του πελάτη, οι πιο καινοτόμες εταιρείες βρίσκονται δίπλα μας και είναι πάντοτε έτοιμες να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, λειτουργούμε και αλληλεπιδρούμε με τον σύγχρονο κόσμο. Έχοντας εξαιρετικά δυνατά «όπλα» στη φαρέτρα τους, όπως είναι η ερευνητική αριστεία, η καινοτομία, η τεχνητή νοημοσύνη και η καινοτόμα τεχνολογία, επιτυγχάνουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα χρηματοδοτήσεις- μαμούθ, συνεργάζονται με εταιρείες-κολοσσούς ανά τον κόσμο και προσελκύουν διαρκώς όλο και μεγαλύτερο και πολυποίκιλο κοινό, το οποίο διψάει για πρωτοποριακές εφαρμογές και νέα προϊόντα, τα οποία αποκτά μόνο με ένα κλικ στο smartphone του.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωτοπόρος όσον αφορά στο ποσοστό των επιχειρήσεων που καινοτομούν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινοτική Έρευνα Καινοτομίας (CIS), η Ελλάδα εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων στην ΕΕ το διάστημα 2018-2020, της τάξης του 73%, έναντι 53% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Καθίσταται, επομένως, σαφές πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν τεράστιο κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας, ο οποίος μάλιστα προσελκύει ολοένα και περισσότερους επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Το εγχώριο επιχειρηματικό οικοσύστημα, με πυξίδα την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και διαβατήριο την καινοτομία και την εξωστρέφεια, δείχνει εξαιρετικά προετοιμασμένο να μπει στη μάχη και να καινοτομήσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, όπου επικρατούν η αβεβαιότητα και η ενεργειακή, οικονομική και υγειονομική κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2023, συνεχίζοντας στον δρόμο της καινοτομίας και της ανάπτυξης, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και αποδεικνύουν ότι έχουν χτιστεί πάνω σε γερές βάσεις.

Παρακάτω παρουσιάζονται από την Γιώτα Χαρλαύτη (το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Startupper Mag #34 και αναδημοσιεύεται σε τέσσερα parts) οι 20+23 πιο καινοτόμες εταιρείες, που έχουν καταγράψει μια εξαιρετική πορεία στη διάρκεια λειτουργίας τους και υπόσχονται το 2023 να πρωτοτυπήσουν ακόμα περισσότερο και να δουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στο μέλλον, χάρη στο ευφυές και άριστα καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτουν.

1.Alpha Bank

Το bizpay δίνει τη λύση στη διαχείριση των εταιρικών εξόδων

Η Alpha Bank έχει πολλάκις αποδείξει πως συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις σύγχρονες ανάγκες για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πελάτες. Πρόσφατα λάνσαρε το bizpay, την ολοκληρωμένη λύση για ψηφιακή διαχείριση και καταχώριση των εταιρικών εξόδων, η οποία εξυπηρετεί κάθε επιχείρηση σε κάθε κλάδο, προσφέροντας ευκολία, ασφάλεια και ταχύτητα στη διαχείριση των δαπανών, αλλά και της ρευστότητας που μία επιχείρηση διοχετεύει προς την κάλυψή τους. Η κάλυψη δαπανών μπορεί να αφορά στο σύνολο της ιεραρχίας σε μία επιχείρηση και η απόφαση εναπόκειται πλήρως στη διακριτική ευχέρεια του ίδιου του οργανισμού, είτε πρόκειται για ανώτερα στελέχη που έχουν τακτικά επαγγελματικά ταξίδια, είτε για υπαλλήλους που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινές επαγγελματικές δαπάνες, είτε για μία παροχή της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους για την κάλυψη εξόδων διατροφής ή κίνησης. Οι κάρτες bizpay prepaid Visa είναι συμβατές με σχεδόν τα wallets που παρέχει η Alpha Bank για τις κάρτες Visa αλλά και με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τις Τράπεζας. Επιπλέον, φορτίζονται και αποφορτίζονται αποκλειστικά από την επιχείρηση, μέσα από το myAlpha Web Επιχειρήσεων με χρέωση του εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, έτσι ώστε το λογιστήριο να μπορεί να παρακολουθεί αποτελεσματικότερα τα ποσά φόρτισης και αποφόρτισης συγκεντρωτικά και να ελέγχει τις δαπάνες σε πραγματικό χρόνο.

2.Anytime

Χαρίζει τα πρώτα delivery robots στον δήμο Τρικάλων

Δικαιωματικά στην πρώτη θέση. Με όραμα έναν κόσμο όπου η τεχνολογία συναντά τη βιωσιμότητα, η Anytime της Interamerican βρίσκεται για μια ακόμα φορά δίπλα σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, ασφαλίζοντας τα πρώτα delivery robots στην πόλη των Τρικάλων. Τα αυτοκινούμενα, σε μέγεθος κουτιού, ρομπότ, δοκιμάστηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων στον Μύλο των Ξωτικών, ενώ πλέον κυκλοφορούν στους κεντρικούς πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες και προϊόντα στα καταστήματα, με στόχο να συμβάλλουν στη μείωση των οχημάτων στους δρόμους, προάγοντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Τα πρωτοποριακά robots «εκπαιδεύονται» με λέιζερ και χαρτογραφημένη διαδρομή, όχι απλώς για να κινούνται σε προκαθορισμένο πλαίσιο, αλλά και για να αποφεύγουν τα εμπόδια που συναντούν. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, σε πραγματικές αστικές συνθήκες από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala Α.Ε., σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Τρικάλων. Από αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει η Anytime, που στηρίζει διαχρονικά δράσεις, οι οποίες στοχεύουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους, αναζητώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα της κινητικότητας. Κάπως έτσι, ο δήμος Τρικάλων αποκτά τα πρώτα delivery robots που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται πάντα μπροστά στις εξελίξεις.

3.BlueGround

Παρέχει τα πιο ευέλικτα μοντέλα εργασίας

Η ελληνική startup, το μοντέλο της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περίοδο του εγκλεισμού και το… αξέχαστο μοντέλο εργασίας «working-from-home». Πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο του real estate και της τεχνολογίας, η οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2013 και πλέον έχει δυναμική παρουσία σε Ελλάδα, Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία και εισάγει το νέο μοντέλο εργασίας, το Blueground Nomads. Το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και πρωτοποριακό, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να επιλέξει τον τόπο εργασίας του. Ειδικότερα, παρέχει τρία μοντέλα ευέλικτης εργασίας προς επιλογή. Αρχικά, το «Work From Anywhere» χάρη στο οποίο οι εργαζόμενοι της Blueground διαμορφώνουν οι ίδιοι το εργασιακό τους πρόγραμμα, επιλέγοντας είτε πενθήμερη εργασία σε ένα από τα γραφεία της εταιρείας, είτε πλήρη τηλεργασία. Στη συνέχεια, προσφέρει το «Short – or Long – Term Assignment», το οποίο βασίζεται στην πεποίθηση της Blueground ότι η ζωή και η εργασία σε ένα μέρος είναι βάλσαμο για την ψυχική και πνευματική υγεία των εργαζομένων. Τέλος, παρέχει το «International Transfer», με το οποίο οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε μια από τις θυγατρικές της εταιρείας σε άλλη χώρα.

4.BOX NOW

Ο πιο ευέλικτος τρόπος παράδοσης δεμάτων

Με τεχνολογία αιχμής και με τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της η BOX NOW αποτελεί την «πράσινη» πρωτοπόρο startup, η οποία «γεννήθηκε» το 2021 και έκτοτε έχει αλλάξει τα δεδομένα στις παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέχρι στιγμής, η BOX NOW έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 20.000 καταναλωτές, σημειώνοντας ταυτόχρονα αύξηση στον αριθμό των μεμονωμένων δεμάτων που «ταξιδεύουν» σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη startup αποτελεί την πρόοδο των εταιρειών παράδοσης δεμάτων, αξιοποιώντας την καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία και προσφέροντας σύγχρονες και αυτοματοποιημένες προσωποποιημένες υπηρεσίες. Έχοντας ως moto το «όπου και να είσαι, ό,τι ώρα και να είναι, το δέμα σου είναι εδώ» και συνδυάζοντας την πελατοκεντρική φιλοσοφία με την φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία, είναι η πρώτη εταιρεία παροχής ψηφιακών και φυσικών υπηρεσιών διακίνησης δεμάτων τόσο B2C όσο και B2B.Με απλά λόγια, ένας εναλλακτικός τρόπος παράδοσης που προσφέρει ευελιξία, αμεσότητα και που είναι απόλυτα συγχρονισμένος με τους ταχείς ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας. Με ένα διευρυμένο πανελλαδικό δίκτυο lockers –ξεπερνούν τα 1200- η BOX NOW δείχνει το δρόμο του μέλλοντος των υπηρεσιών διακίνησης δεμάτων. Τα πράσινα lockers της βρίσκονται ήδη σε περισσότερες από 90 περιοχές της Ελλάδας, κάτι που διευκολύνει χιλιάδες καταναλωτές, ανοίγοντας νέους δρόμους στην εμπειρία αγορών από e-shops.

5.CARDLINK

Αλλάζει την εμπειρία των συναλλαγών

Έχοντας παρουσιάσει μία σειρά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συγκεκριμένη λίστα. Από τη στιγμή που οι πληρωμές με κάρτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων, η Cardlink προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις πληρωμών και ψηφιακά εργαλεία για τις επιχειρήσεις με φυσικά καταστήματα και e-shops. Πάνω από 290.000 επιχειρήσεις έχουν μέχρι στιγμής δείξει την εμπιστοσύνη τους στην Cardlink και αναμένεται να προστεθούν πολλές χιλιάδες ακόμα. Οπλισμένη με κορυφαία τεχνογνωσία, προσφέρει τα νέας γενιάς Android POS και την πλατφόρμα Cardlink POSsible, η οποία λειτουργεί ως όχημα για μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες. Ανάμεσά τους το Application store της Cardlink, μια καινοτόμα πλατφόρμα για να αξιοποιούν οι επιχειρήσεις στο έπακρο τις δυνατότητες του Android POS μέσα από τις διαθέσιμες εφαρμογές για ηλεκτρονική τιμολόγηση, tax free και πολλές άλλες υπηρεσίες. Στο e-Commerce, προσφέρει την διαδικτυακή πλατφόρμα αποδοχής πληρωμών Cardlink checkout για ηλεκτρονικά καταστήματα. Έχει επίσης λανσάρει μια σειρά από προϊόντα όπως το Cardlink e-grow για self-service δημιουργία e-shop και website με έτοιμα templates και το Cardlink smart που προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης με άμεση διασύνδεση με την ΑΑΔΕ και την πλατφόρμα myDATA. Η εκτεταμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της συμπληρώνεται από τo Cardlink maitre, την εφαρμογή ασύρματης παραγγελιοληψίας για καφέ, μπαρ και εστιατόρια, το Cardlink giftcard για έκδοση και διαχείριση δωροκάρτας και την self-service ψηφιακή πλατφόρμα Cardlink apollo, που διατίθεται δωρεάν στις συνεργαζόμενες με την Cardlink επιχειρήσεις και εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο, όλα τα στοιχεία συναλλαγών μέσω αναλυτικών reports.

6.Warply

Ηγέτιδα στις ψηφιακές πληρωμές

Η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία θεωρείται ηγέτιδα στο mobile, στα προγράμματα loyalty και στις ψηφιακές πληρωμές με σημαντικότατες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Ξεκίνησε δημιουργώντας την πρώτη πλατφόρμα για push notifications και mobile in app messaging στην Ευρώπη, ενώ γρήγορα δραστηριοποιήθηκε στα προγράμματα πιστότητας πελατών και στις ψηφιακές πληρωμές, κάτι που τη βοήθησε να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Με μικρά, αλλά σταθερά και ουσιαστικά βήματα, έχει καταφέρει σήμερα να προσεγγίζει μεγάλους τζίρους με μεγάλες συνεργασίες και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει την ολοκληρωμένη λύση merchant wallet αλλά και το «Warply Engage», μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει υπηρεσίες loyalty, αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ, πληρωμές με κάρτα και λογαριασμό όψεως, μικροδάνεια, καθώς και προνόμια καταναλωτή και κουπόνια. Επίσης, μία από τις λύσεις που την έκαναν να ξεχωρίσει είναι το Payments Keyboard, το προϊόν που της έδωσε το «εισιτήριο» για το βραβευμένο πρόγραμμα Mastercard Start Path. Όσον αφορά στο Payment Keyboard, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πληκτρολόγιο, το οποίο «κατανοεί» τη φυσική γλώσσα και επιτρέπει οικονομικές και εμπορικές υπηρεσίες, όπως mobile πληρωμές και p2p συναλλαγές μέσω messaging apps, συμπεριλαμβανομένων των Facebook Messenger και WhatsApp. Είναι η λύση που άνοιξε το δρόμο για την ευρύτερη συνεργασία της εταιρείας με τη Mastercard, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

7.COSMOTE

Η κάλυψη του 5G γίνεται πραγματικότητα

Μία εταιρεία η οποία κατάφερε το 2023 να κάνει πραγματικότητα τους στόχους που είχε θέσει την προηγούμενη χρονιά, είναι αναμφίβολα η COSMOTE. Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός στόχος που είχε θέσει για την κάλυψη του 5G, έγινε πραγματικότητα, χάρη στη συστηματική δουλειά των καταρτισμένων τεχνικών της εταιρείας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Πλέον, μόνιμοι κάτοικοι, επιχειρηματίες αλλά και επισκέπτες στην Ελλάδα, απολαμβάνουν τις απεριόριστες δυνατότητες και απίστευτες ταχύτητες που προσφέρει το δίκτυο 5G. Και η επέκταση δεν σταματά εδώ. Το 5G επεκτείνεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και το πιο απομακρυσμένο νησί, φέροντας έτσι τους Έλληνες πιο κοντά από ποτέ. Η COSMOTE έχει αποδείξει πως στόχο έχει να δημιουργήσει την Ελλάδα του μέλλοντος. Με τεχνολογίες όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Πιστός στη δέσμευσή του να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, ο όμιλος ΟΤΕ αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο επενδυτή σε νέες τεχνολογίες και υποδομές πανελλαδικά. Έχοντας στα σκαριά ένα επενδυτικό πλάνο ύψους άνω των 3 δισ. μέχρι το 2027, όλα δείχνουν πως ο νέος στόχος για αύξηση της πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης του 5G σε 90% θα γίνει πραγματικότητα.

8.DIALECTICA

Έχει την καινοτομία στο DNA της!

Πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές startups που συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη των αγορών. Από την ίδρυσή της, το 2015, μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συμβάλλει στην ολοκλήρωση τεράστιων επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους πάνω από 180 δισ. ευρώ, γεγονός που την έχει καθιερώσει ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των Information Services παγκοσμίως. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια καθαρά ανθρωποκεντρική εταιρεία, έχει καταφέρει να «απαντά» στις ανάγκες των πελατών της και να δίνει άμεση πρόσβαση σε πρωτογενή πληροφορία στους κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές, σε συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως, βοηθώντας τους να λαμβάνουν ταχύτατα επιχειρηματικές αποφάσεις. Πλέον, ανοίγει γραφεία στο εξωτερικό, δίχως τη συμβολή εξωτερικού funding. Κάτι που την καθιστά εξίσου ξεχωριστή, είναι το διεθνές περιβάλλον εργασίας που προσφέρει. Μέσα από τα mobility προγράμματά της, οι άνθρωποι της έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στα γραφεία της στο εξωτερικό, ενώ μέσα από το Build your Future in Athens πρόγραμμα, άτομα που ζουν στο εξωτερικό, μπορούν να εργαστούν στα γραφεία στην Αθήνα. Συν τοις άλλοις, είναι και εταιρεία φιλική προς το περιβάλλον, κάτι που θα επισφραγιστεί με την μετακόμισή της, εντός του 2023, στον Piraeus Tower, τον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη της Ελλάδας!

9. DNANUTRICOACH

Αναλύει το DNA της υγιεινής διατροφής

Η DNANutricoach μετράει σήμερα 2 χρόνια ζωής στην Αθήνα και 8 στη Βαρκελώνη. Η καινοτομία της έγκειται στο ότι μπορεί με μια απλή και γρήγορη μέθοδο να αναλύσει το γενετικό αποτύπωμα του κάθε ατόμου και έπειτα να σχεδιάσει ένα προσωπικό εγχειρίδιο οδηγιών και συστάσεων διατροφής. Η founder της εταιρείας, ερευνήτρια διατροφογενετικής Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, δηλώνει πως ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει την επιτυχία και την απήχηση που είχε η πρωτοποριακή ιδέα της, να ιδρύσει δηλαδή μια νεοφυή επιχείρηση, η οποία δημιουργεί τον προσωπικό διατροφολόγο κάθε ατόμου, ανάλογα με το DNA του! Η δημιουργία της εταιρείας βασίστηκε στην ανάγκη της αγοράς για επιστημονικές υπηρεσίες διατροφογενετικής, που πάνε πιο μακριά από την trendy DTC (direct-to-cosumer) προσφορά γενετικών τεστ. ‘Έχοντας ολοκληρώσει διδακτορικό, μετα-διδακτορικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στο χώρο της διατροφογενετικής και διατροφογενωμικής από το 2001 στην Ισπανία, η κ. Κωνσταντινίδου μπόρεσε να εντοπίσει από την αρχή την ανάπτυξη της αγοράς των πάσης φύσεως γενετικών τεστ και μετέπειτα των συγκεκριμένων γενετικών τεστ διατροφής. Τη σημερινή εποχή και ιδιαίτερα μετά τη μακρά περίοδο του εγκλεισμού, πολύς κόσμος έκανε «στροφή» σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η DNANutricoach συστήνει τη μεσογειακή διατροφή ως την πιο υγιεινή δίαιτα και διδάσκει μεθόδους κατανόησης των γονιδίων μας.

10.E-food

Η μέγιστη ασφάλεια στις online πληρωμές

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνεργασία του e-food με το PayPal, το μακρινό 2015, οι πελάτες απολαμβάνουν τη μέγιστη ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα στις online πληρωμές, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν όποτε θελήσουν τα αγαπημένα τους γεύματα, χωρίς καμία ταλαιπωρία. Έκτοτε, η εταιρεία που μπήκε σε χιλιάδες σπίτια και αγαπήθηκε όσο καμία, δεν έχει σταματήσει να καινοτομεί και να πρωτοπορεί. Πρόσφατο παράδειγμα, η προσθήκη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης «e-καταναλωτής» και στη δημιουργία δικού της «καλαθιού του νοικοκυριού», το οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν, εφόσον το επιλέξουν, να το παραγγείλουν. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της σε χιλιάδες νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους μια τεράστια ποικιλία καθημερινών προϊόντων, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής, είναι να μπει στο efood market, να βρει το «καλάθι του νοικοκυριού» και τα προϊόντα με την ειδική σήμανση, να τα επιλέξει και με ένα κλικ να τα προσθέσει στο καλάθι του. Η παραγγελία θα φτάσει σε χρόνο ρεκόρ στη διεύθυνση και κάπως έτσι ο καταναλωτής έχει εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, ενώ η εταιρεία έχει συμβάλει στη σύναψη μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες, τους οποίους στηρίζει σε κάθε δύσκολη κοινωνική και οικονομική συνθήκη.

Innovation pt.1 *Sponsored by ΔΕΗ blue

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις