Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Treetoscope: Η Ισραηλινή agritech Startup «σήκωσε» 7 εκατ. δολάρια

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε το Champel Capital, ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό-ισραηλινό ταμείο που επικεντρώνεται σε επενδύσεις τεχνολογίας με αντίκτυπο

Η Treetoscope, μια καινοτόμος νεοσύστατη εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης της άρδευσης ακριβείας, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου άντλησης κεφαλαίων SEED, εξασφαλίζοντας ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Επικεφαλής σε αυτόν τον γύρο είναι το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων Champel Capital, ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό-ισραηλινό ταμείο που επικεντρώνεται σε επενδύσεις τεχνολογίας με αντίκτυπο, μαζί με άλλους στρατηγικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων κυρίως το ταμείο GlenRock του Leon Recanati, η SeedIL και η YYM-Ventures.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου άντλησης κεφαλαίων, εξασφαλίζοντας κρίσιμη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Το επίτευγμα αυτό προωθεί το όραμά μας ως πρωτοποριακή νεοφυής επιχείρηση στη διαχείριση της άρδευσης ακριβείας και την αφοσίωσή μας στον μετριασμό της παγκόσμιας λειψυδρίας. Η νέα χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το ερευνητικό μας πρόγραμμα και να αναπτυχθούμε, να βελτιωθούμε και να υλοποιήσουμε την αποστολή μας να παρέχουμε τα εργαλεία για τη βιώσιμη χρήση του νερού πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Dotan Eshet, Διευθύνων Σύμβουλος της Treetoscope.

Λύση για βιώσιμη γεωργία και κρίσεις νερού

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η γεωργία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αντιπροσωπεύοντας το εντυπωσιακό 70% της απόληψης γλυκού νερού παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, οι τιμές του νερού, ιδίως για γεωργική χρήση, αυξάνονται, επιβαρύνοντας επιπλέον τους αγρότες που ήδη λειτουργούν με στενά περιθώρια κέρδους.

«Καθώς αντιμετωπίζουμε τις πιεστικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης του πληθυσμού, καθίσταται προφανές ότι η βιώσιμη διαχείριση των υδάτων στη γεωργία είναι υψίστης σημασίας. Η εξοικονόμηση 2% στην παγκόσμια κατανάλωση νερού στη γεωργία ισοδυναμεί με την κατανάλωση νερού όλων των κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα έτος. Με την τεχνολογία μας, οι αγρότες μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 30% στα έξοδα άρδευσης, να αυξήσουν την απόδοση, καθώς και το σταθμισμένο κέρδος των αγροτών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κατά ~32 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως», συνέχισε ο Dotan Eshet.

Ο Amir Weitman, διευθύνων εταίρος της Champel Capital, επικεφαλής επενδυτής της εταιρείας, δήλωσε: “Η Treetoscope έχει αναπτύξει μια μοναδική λύση σε ένα από τα πιο οδυνηρά προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας τροφίμων, όπου το γλυκό νερό γίνεται ένα σπάνιο, ακριβό αγαθό. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μια τέτοια εταιρεία που παρέχει λύσεις στους αγρότες για την εξοικονόμηση σημαντικών ποσοτήτων νερού και τη δημιουργία πραγματικού αντίκτυπου στον κόσμο”.

Η πρώτη τεχνολογία άρδευσης με βάση τα φυτά στον κόσμο

Το Treetoscope είναι η πρώτη παγκοσμίως πλατφόρμα SaaS άρδευσης με βάση τα φυτά, η οποία παρέχει πρωτοφανή ακρίβεια στη μέτρηση του πραγματικού νερού των βασικών καλλιεργειών σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας πατενταρισμένους αισθητήρες εντός των δέντρων, ενσωματωμένους σε δορυφορικές εικόνες και άλλες απομακρυσμένες πηγές δεδομένων.

Το Treetoscope παρέχει στους αγρότες ένα εύχρηστο κιτ, με απλές οδηγίες εγκατάστασης DIY (Do-it-Yourself) για το καινοτόμο σύστημα αισθητήρων.

Η πλατφόρμα Treetoscope χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγονται, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τη ροή του νερού μέσα στο στέλεχος του φυτού και τα επίπεδα στρες του δέντρου. Μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, οι αγρότες μπορούν στη συνέχεια να ελέγχουν με ακρίβεια την άρδευση, εξασφαλίζοντας ότι τα αγροτεμάχιά τους λαμβάνουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού που απαιτείται για τη βέλτιστη ανάπτυξη.

«Κατανοώντας πότε οι καλλιέργειές τους χρειάζονται περισσότερο νερό και προσαρμόζοντας την άρδευση ανάλογα, οι αγρότες μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό. Η προσέγγιση αυτή όχι μόνο ενισχύει τη γεωργική βιωσιμότητα, αλλά μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Dotan Eshet.

Συνεργασίες με το Treetoscope σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί εμπορικά με ορισμένες από τις κορυφαίες αγροτικές επιχειρήσεις του κόσμου, καθώς και με φημισμένα ερευνητικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι συνεργασίες έχουν αποφέρει εξαιρετικές αποδόσεις στην επένδυση (ROI) και έχουν οδηγήσει πολλούς αγρότες να γίνουν πελάτες που πληρώνουν, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματικότητα και την αξία της τεχνολογίας της Treetoscope. Οι συνεργασίες της Treetoscope περιλαμβάνουν:

●        Στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία The Toro Company, εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεργάστηκε με την Treetoscope και έκανε co-branded την καινοτόμο τεχνολογία – Transpira. Η συνεργασία αυτή οδήγησε στην επιτυχή έναρξη των πωλήσεων στις ΗΠΑ και το Μεξικό, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την παγκόσμια επέκταση της εταιρείας.

●        Η Netafim, παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες λύσεις γεωργικής άρδευσης, επικύρωσε αυστηρά την τεχνολογία Treetoscope επί τρία χρόνια, ανοίγοντας το δρόμο για την παγκόσμια εμπορική αξιοποίηση. συνεργασία.

●        Στην Ισπανία και την Πορτογαλία, η Treetoscope γνωρίζει ισχυρή εμπορική επέκταση στην επεκτατική αγορά των οπωροφόρων δέντρων. Έχουν εξασφαλίσει σημαντικούς πελάτες, από αμύγδαλα και φιστίκια με βασικούς παίκτες όπως η Nutalia και η Treemond, μέχρι οινοποιήσιμα σταφύλια μέσω ενός εκτεταμένου πιλοτικού δικτύου στο οποίο συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες που συνδέονται με την Ομοσπονδία Οινοπαραγωγών (FEV) και το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου (ICVV).

●        Στην Ιταλία, η Treetoscope διεξάγει δοκιμές με μήλα και αχλάδια στο Aquacampus, τον βραχίονα Ε&Α του Canale Emiliano-Romagnolo, ενός κεντρικού φορέα υποδομών παροχής νερού στην κοιλάδα του Πό. Επιπλέον, διεξάγει δοκιμές ακτινιδίου σε συνεργασία με την Zespri, τον μεγαλύτερο καλλιεργητή ακτινιδίου παγκοσμίως.

●        Στη Γαλλία, σε συνεργασία με το INRAE, το γαλλικό δημόσιο ερευνητικό ινστιτούτο αφιερωμένο στη γεωργική επιστήμη, μετράμε επιστημονικά τις επιπτώσεις στα εσπεριδοειδή από τη μείωση της άρδευσης και τη μέτρηση της κατάστασης στρες του οπωρώνα για να καθιερώσουμε ένα ισχυρό καθεστώς άρδευσης και να εξοικονομήσουμε νερό.

Η Treetoscope σήμερα

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πάνω από 10 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε συνολικές επενδύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επιχορηγήσεις από την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας και Bird Bird Foundation, ένα κοινό κυβερνητικό ταμείο Ισραήλ-ΗΠΑ.

Στο δεύτερο έτος των πωλήσεών της, η Treetoscope έχει τριπλασιάσει τα έσοδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους πωλήσεων για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι 20 εργαζόμενοι της Treetoscope εδρεύουν στο Ισραήλ και σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας, τα γραφεία της βρίσκονται στο Κέντρο Καινοτομίας Netter έξω από το Τελ Αβίβ, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Mikve Israel, την πρωτοποριακή γεωργική σχολή του Ισραήλ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις