Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η σουηδική Voi συγκεντρώνει πάνω από 38 εκατ. ευρώ για να φέρει την επανάσταση στα ηλεκτρικά πατίνια

Η εταιρεία έλαβε ένα σημαντικό ποσό που θα επενδύσει για να αναπτύξει τις υπηρεσίες της στον τομέα των e-scootes σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Η Voi, μία από τις κορυφαίες εταιρείες μικροκινητικότητας στην Ευρώπη, συγκέντρωσε περίπου 38,1 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής το The Raine Group. Με την επένδυση αυτή, η Voi σκοπεύει να επενδύσει στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης εταιρείας που θα συνεχίσει να φέρνει την επανάσταση μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η συνολική χρηματοδότηση που έχει αντλήσει η Voi ανέρχεται σε περίπου 173,6 εκατ. ευρώ.

Τους τελευταίους 8 μήνες, η Voi έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης της μικροκινητικότητας στην Ευρώπη. Μετά την άρση των lockdown, τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ, με την Startup να καταγράφει αύξηση 70% σε ετήσια βάση, όταν οι πολίτες άρχισαν να τα επιλέγουν ως ένα εναλλακτικό carbon-free μέσο μετακίνησης στις αστικές περιοχές.

Η Voi με έδρα τη Σουηδία έφερε πολλές αλλαγές στον τρόπο που μετακινούνται οι άνθρωποι στις πόλεις, κερδίζοντας πάνω από το 40% των αδειοδοτημένων αγορών στην Ευρώπη, ξεπερνώντας το διπλάσιο μέγεθος του ανταγωνιστή της. Η Voi τάσσεται επίσης ψηλά στην κατάταξη σχετικά με τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού της, εκτιμώντας ότι πετυχαίνει 40% περισσότερες διαδρομές ανά όχημα, αποτελώντας κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη με 2 εκατ. διαδρομές την εβδομάδα.

Για να επωφεληθεί περαιτέρω από την επιταχυνόμενη χρήση των scooters στις ευρωπαϊκές πόλεις, η Voi θα συνεχίσει να επενδύει στα ηλεκτρικά πατίνια, στην Ε&Α σε λύσεις στάθμευσης και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής χρήσης λογισμικού υπολογιστικής όρασης για την πρόληψη της οδήγησης στο πεζοδρόμιο, και θα διευρύνει τη διάθεση της σε ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα στις περισσότερες αγορές.

Ο Fredrik Hjelm, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Voi, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αποδείξει πως υπάρχει ζήτηση στα βιώσιμα μεταφορικά μέσα που δεν παράγουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο τον κόσμο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για αυτή τη μεταστροφή από τα ρυπογόνα αυτοκίνητα ήδη σε 70 πόλεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις