Δύο χρόνια – Σημείο αναφοράς του οικοσυστήματος!

Αναδημοσίευση από το Startupper Mag #21

Το τεύχος του Startupper Mag που κρατάτε στα χέρια σας έχει επετειακή χροιά, καθώς με αυτό συμπληρώνονται δύο χρόνια παρουσίας στα εκδοτικά, μα πρωτίστως στα τεκταινόμενα του ίδιου του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Μια πορεία που ήταν γεμάτη από στιγμές. Χαράς, αγωνίας, δυσκολίας, έντασης, πικρίας, άγχους. Συναισθήματα τα οποία συνέτειναν σε καταλυτικό βαθμό, ώστε η συντακτική ομάδα του περιοδικού να διαμορφώσει χαρακτήρα, να δυναμώσει, να γίνει υπερπολλαπλάσια ανθεκτική και, κυρίως, να «διψάσει» και να αναζητήσει.

Δεν θα πούμε το πολλάκις τετριμμένο περί της διαδικασίας ανεύρεσης της «μοναδικής αλήθειας», πόσο μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία τα επίθετα που υποδηλώνουν απολυτότητα ενέχουν μια έντονα αποκρουστική γεύση. Αντιθέτως, ισχυριζόμαστε πως αναζητούμε θεματολογία μέσω της οποίας θα αναδείξουμε, θα γνωστοποιήσουμε, θα αναπτύξουμε και θα καθιερώσουμε τη θέση, το ρόλο και τη σημασία του οικοσυστήματος στη χώρα μας.

Καθαρά. Δημοσιογραφικά. Δίχως περιστροφές, αποκλεισμούς και «στρογγυλέματα», μακριά από «παραγοντισμούς», ισορροπίες και παιχνίδια μικροπολιτικής.

Η αλήθεια είναι πως στα δύο έτη κυκλοφορίας του Startupper Mag το περιβάλλον στο οποίο κληθήκαμε να λειτουργήσουμε δεν ήταν ακριβώς στρωμένο με ροδοπέταλα. Κι αυτό από κάθε άποψη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν ήταν ικανό να μας απογοητεύσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάσουμε το ενδιαφέρον, τη στόχευση και το πάθος προκειμένου να αναδείξουμε τα όσα θαυμαστά παράγει η Startup σκηνή στην πατρίδα μας. Επιχειρηματικά, μα και προϊοντικά.

Ο ρόλος μας είναι διττός. Αφενός μεν να αναδεικνύουμε τα επιτεύγματα των ανθρώπων και των εταιρειών που παρεπιδημούν στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αφετέρου δε να λειτουργούμε ως συνοδοιπόροι στο μακρύ ταξίδι τους, επισημαίνοντας κινδύνους, σημειώνοντας εγκαίρως ελλείψεις, πιέζοντας κεντρικά για την επίλυση ζητημάτων, απλών συνήθως στον πυρήνα τους, τα οποία ωστόσο χρονίζουν ή δείχνουν να ίπτανται «κάτω από το ραντάρ» των όσων έχουν επιφορτιστεί με την παρακολούθηση και τη διευθέτησή τους.

Την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να καταδείξουμε και βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές λαμβάνουν χώρα, εκτός των ελληνικών συνόρων, προκειμένου να παρακινήσουμε και να παράσχουμε το απαραίτητο κίνητρο και στους εντός των συνόρων.

Σημεία αναφοράς, τα οποία έχουμε θέσει στόχο να συνεχίσουμε να υπηρετούμε και στο νέο, 3ο έτος της παρουσίας του Startupper Mag στην εκδοτική πραγματικότητα. Αταλάντευτα βαδίζουμε στη λογική να αποτελούμε τη «φωνή» της νεοφυούς σκηνής στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι σήμερα στήριξή σας και ζητούμε τη συνέχισή της και αύριο!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις