Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup κυβερνοασφάλειας Blumira σήκωσε 10,3 εκατ. δολάρια

Τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν σε νέες συνεργασίες και ολοκληρωμένα πακέτα προστασίας στον κυβερνοχώρο.

Η Blumira, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με έδρα το Μίσιγκαν, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 10,3 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης. Επικεφαλής αυτού ήταν η Mercury με τη συμμετοχή των Ten Eleven Ventures, M25, Array Ventures και άλλων.

Ο CEO της εταιρείας Steve Fuller αναφέρει ότι η επένδυση, η οποία ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η Blumira μέχρι σήμερα στα 12,9 εκατ. δολάρια, θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πλατφόρμας διαχείρισης πληροφοριών και συμβάντων ασφαλείας και θα διπλασιάσει τους υπαλλήλους της σε 80 εντός του 2022.

Καθώς οι επιχειρήσεις εξοικειώνονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που λαμβάνει χώρα ήδη από την αρχή της πανδημίας, αρκετοί κακόβουλοι παράγοντες εκμεταλλεύονται το γεγονός για να υποκλέψουν πολύτιμα δεδομένα. Οι χρήστες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πάνω από 100.000 κακόβουλους ιστότοπους και 10.000 κακόβουλα αρχεία.

Συγκεκριμένα, το ransomware έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο, παρά το ότι το 75% των εταιρειών που έχουν μολυνθεί από αυτό “τρέχουν” μια ενημερωμένη προστασία τελικού σημείου (endpoint security).

Η Blumira, που ιδρύθηκε το 2018 από τους Matthew Warner και Fuller, επιδιώκει να καταπολεμήσει τις απειλές στον κυβερνοχώρο εντοπίζοντας και ειδοποιώντας για σχετικές απειλές, ώστε να βοηθήσει τους οργανισμούς να ανταποκριθούν εγκαίρως στις ενδείξεις μιας επίθεσης.

Η πλατφόρμα παρακολούθησης που διαθέτει η εταιρεία επιτρέπει στους διαχειριστές IT να ρυθμίζουν την ασφάλεια cloud για το Microsoft 365, τις υπηρεσίες Amazon Web Services (AWS) και άλλα με τη χρήση API, μειώνοντας φαινομενικά τον χρόνο για την ασφάλεια σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου, χωρίς την ανάγκη στελέχωσης ενός εσωτερικού κέντρου ασφαλείας.

Η επιχείρηση παρέχει έτσι μια πλήρως λειτουργική λύση ασφάλειας μέσα σε λίγες ώρες αντί για εβδομάδες και μήνες που χρειάζονται τα εργαλεία status quo της αγοράς. Δεδομένης της ζήτησης που υπάρχει για παροχές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων αναμένεται να ανέλθει στα 10,13 δισ. δολάρια έως το 2026, σύμφωνα με τη Mordor Intelligence.

Η Blumira, η οποία φέρεται να έχει “εκατοντάδες” πελάτες μεσαίας αγοράς, θέτει ως άμεσο στόχο τη συνεργασία της με παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών και την επένδυση στις τεχνικές συνεργασίες της με τη Cisco, την AWS, τη Microsoft και τη SentinelOne. Κεντρικό ρόλο στην γρήγορη ανάπτυξη της έπαιξε άλλωστε η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα για την αντιμετώπιση απειλών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες όλων των μεγεθών.

Αναλυτικά, οι υπηρεσίες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τα εξής: συλλογή δεδομένων από την υποδομή cloud, την ταυτότητα και το δίκτυο, out-of-the-box ενσωματώσεις cloud και on-premises, ανάλυση δεδομένων, συσχέτιση και ειδοποιήσειςγια τον εντοπισμό απειλών, προ-ρυθμισμένες ανιχνεύσεις, προκατασκευασμένα εγχειρίδια στρατηγικής που καθοδηγούν τις ομάδες IT μέσω ταχύτερης αποκατάστασης, εντοπισμό δεικτών επιθέσεων ransomware και περιορισμό των απειλών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις