StartUpper

HIHR και EIT Health συμπράττουν στην προώθηση Startup πρωτοβουλιών

Το HIHR και το EIT Health υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την εύρεση και υποστήριξη υποσχόμενων πρωτοπόρων πρωτοβουλιών. Πρόκειται για ιδέες σε πρώιμο στάδιο στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημών στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο (Μπενελούξ), συνδέοντας τις με δυνητικούς επενδυτές και επιχειρήσεις.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, θα προσφέρεται ένα συνεχές φάσμα δραστηριοτήτων υποστήριξης του δικτύου από το EIT Health, το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας στον χώρο της υγείας στην Ευρώπη που εκπροσωπεί τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία, την έρευνα και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Tο HIHR ως όμιλος που ενώνει οργανισμούς βιοϊατρικής έρευνας και υποστηρίζει ακαδημαϊκά εγχειρήματα στη Μπενελούξ, θα φέρει τις εταιρείες σε επαφή με δυνητικούς επενδυτές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Και οι δύο έχουν κοινό στόχο να φέρουν καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην αγορά προς όφελος της κοινωνίας.

“Με αυτή τη συνεργασία, πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα των επίδοξων νέων εταιρειών, καθώς και ότι θα προσφέρουμε στους επενδυτές μια ισχυρότερη επιλογή νεοφυών και υπό κλίμακα επιχειρήσεων για να συμπληρώσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

Θα ωφελήσει ολόκληρο το επιχειρηματικό οικοσύστημα υγείας, καταλύοντας την άριστη έρευνα στον τομέα της υγείας και την καινοτομία στην ευρωπαϊκή υγειονομική περίθαλψη. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το HIHR για να λειτουργήσουμε ως πλατφόρμα ανάπτυξης και να προωθήσουμε μια κουλτούρα συνεργασίας στην καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε ο Menno Kok, CEO του EIT Health Belgium-Netherlands.

Το EIT Health και το HIHR θα συνεργαστούν για να βελτιώσουν τον εντοπισμό των ερευνητικών και τεχνολογικών εγχειρημάτων που έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη (και πέραν αυτής) και να τα υποστηρίξουν στην προσέλκυση επενδύσεων και την υπεροχή τους στην εξαιρετικά κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το EIT Health θα επικεντρωθεί στην προώθηση των προσπαθειών των επιχειρήσεων μεταγενέστερου σταδίου, ενώ το HIHR θα εστιάσει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις αρχικών σταδίων. Μαζί θα συνδυάσουν το εγχείρημα τους και θα χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τους για να επιλέξουν και να επικοινωνήσουν με πιθανούς επενδυτές, εταιρικούς εταίρους και προεπιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να επιτρέψουν μεγαλύτερες αλληλεπιδράσεις και επενδυτικές ευκαιρίες.

Το EIT Health και το HIHR θα οργανώσουν από κοινού ευκαιρίες για τον εντοπισμό και τη σύνδεση επιλεγμένων Startup και επιχειρήσεων κλίμακας με εν δυνάμει επενδυτές και εταιρικούς εταίρους, αρχής γενομένης από μια εκδήλωση “Investor Lounge” που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου 2021. Συνεργαζόμενες, θα ενισχύσουν τις συμπληρωματικές δραστηριότητες η μία της άλλης, διοχετεύοντας υποψήφιους επιχειρηματίες στους αγωγούς της άλλης.

“Συνδυάζοντας τις προσπάθειές μας, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε συνεχή προστιθέμενη αξία και έτσι να εξυπηρετούμε καλύτερα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας: τόσο τους επενδυτές όσο και τις επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους ένα πλήρες τοπίο πρωτοβουλιών, καθώς και το Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης/τις ομάδες spin off, φέρνοντάς τις κοντά με την επιχειρηματική εμπειρογνωμοσύνη, ώστε να οικοδομήσουν τις απαραίτητες μακροπρόθεσμες σχέσεις.

Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε η πλατφόρμα ανάπτυξης για τα εγχειρήματα υγείας στην Μπενελούξ και εκτός αυτής”, σημείωσε, τέλος, σχετικά ο Clemens Ostrowicz, πρόεδρος του HIHR και του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις