Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο blockchain μπαίνει το Kickstarter εν μέσω σφοδρής κριτικής από τους χρήστες

Η απόφαση της διάσημης πλατφόρμας έρχεται σε μια στιγμή που οι νέες τεχνολογίες όπως το blockchain, τα κρυπτονομίσματα και τα non-fungible tokens (NFT), μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φίλων της τεχνολογίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι εφαρμογές τους πληθαίνουν σε καθημερινή βάση.

Στις νέες τεχνολογίες στρέφει το ενδιαφέρον της η Kickstarter, με την εταιρεία να σχεδιάζει τη μετάβαση της δημοφιλούς crowdfunding πλατφόρμας στο blockchain, αρχής γενομένης από το νέο έτος. Με σημερινή ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα ο ιδρυτής Perry Chen και ο διευθύνων σύμβουλος Aziz Hasan ανακοίνωσαν πως η Kickstarter θα αναπτύξει ένα open-source protocol σε δημόσιο πλατφόρμα blockchain. Τη δημιουργία του θα αναλάβει μια ανεξάρτητη εταιρεία, με την Kickstarter να σχεδιάζει τη μεταφορά της ιστοσελίδας της στο blockchain εντός του 2022.

“Η νέα βάση της πλατφόρμας μας θα δημιουργήσει επί της ουσίας μια αποκεντρωμένη έκδοση των βασικών λειτουργιών της Kickstarter” αναφέρουν στη σχετική ανάρτηση τα στελέχη της εταιρείας. Μάλιστα, τα ψηφιακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι διαθέσιμα και για άλλους developers – ακόμα και από ανταγωνίστριες πλατφόρμες” ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Οι δημιουργοί του Kickstarter τονίζουν πως η εμπειρία χρήστη, όσον αφορά τους δημιουργούς και τους υποστηρικτές των project που τρέχουν στην πλατφόρμα, θα παραμείνει αμετάβλητη, ωστόσο οι αλλαγές στη δομή της θα έχει ως αποτέλεσμα πολλαπλά οφέλη, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποια θα είναι αυτά.

Η απόφαση της διάσημης πλατφόρμας έρχεται σε μια στιγμή που οι νέες τεχνολογίες όπως το blockchain, τα κρυπτονομίσματα και τα non-fungible tokens (NFT), μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φίλων της τεχνολογίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι εφαρμογές τους πληθαίνουν σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, το Kickstarter αναμένεται να δημιουργήσει τη δική του crypto πλατφόρμα, στο Celo, μια open-source πλατφόρμα η οποία υποστηρίζει πως αποτελεί το πρώτο blockchain που επιτυγχάνει ουδετερότητα άνθρακα. To blockchain της Celo χρησιμοποιεί ενέργεια, η οποία στη συνέχεια εξισορροπείται μέσω περιβαλλοντικών δράσεων, όπως η δενδροφύτευση, η προστασία των τροπικών δασών και η ενίσχυση των αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Kickstarter να “μπει” στον κόσμο του blockchain, έτυχε δριμείας κριτικής από τους δημιουργούς tabletop παιχνιδιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κόρον την crowdfunding πλατφόρμα για την χρηματοδότηση τους. Πολλές εταιρείες επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και σχεδιαστές έχουν δηλώσει πως σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το Kickstarter, μετά την απόφασή της να στραφεί προς το blockchain και τα κρυπτονομίσματα. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι fans των tabletop παιχνιδιών, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, ιδίως στα πρώτα της βήματα.

Το λεξικό του Blockchain: 20 βασικοί όροι που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις