Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SpaceX: Πάνω από 145.000 χρήστες δορυφορικού ίντερνετ της Starlink

Ωστόσο, παρατηρήθηκε μια συγκριτική πτώση στον αριθμό νέων χρηστών λόγω ελλείψεων πυριτίου που επιβράδυναν την όλη παραγωγή.

Η SpaceX του Elon Musk ενημέρωσε χθες πόσους χρήστες έχει η υπηρεσία διαδικτύου Starlink με περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά πλέον.

Την σχετική δήλωση έκανε η μηχανικός της SpaceX Jessie Anderson δήλωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής μετάδοσης της πρώτης εκτόξευσης για φέτος, λέγοντας ότι το Starlink μετρά πια πάνω από 145.000 χρήστες σε 25 χώρες παγκοσμίως. Το μέγεθος αυτό αυξήθηκε από τους 140.000 χρήστες στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά αντιπροσωπεύει επιβράδυνση της αύξησης των χρηστών.

Το Starlink είναι ένα σχέδιο της εταιρείας για την κατασκευή ενός διασυνδεδεμένου δικτύου ίντερνετ με χιλιάδες δορυφόρους, ώστε να παρέχει γρήγορες ταχύτητες στους καταναλωτές σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη.

Η SpaceX έχει περίπου 1.800 δορυφόρους Starlink σε τροχιά ενώ την Πέμπτη η εταιρεία εκτόξευσε έναν πύραυλο Falcon 9 από τη Φλόριντα, μεταφέροντας 49 δορυφόρους Starlink προς την τροχιά.

Ωστόσο, η αύξηση κατά 5.000 χρήστες μέσα σε δύο μήνες αντιπροσωπεύει μια επιβράδυνση όταν μέχρι τον Νοέμβριο, η SpaceX είχε προσθέσει γύρω στους 11.000 χρήστες κάθε μήνα από την έναρξη της υπηρεσίας τον Οκτώβριο του 2020.

Στα τέλη του 2021, η SpaceX δήλωσε online ότι οι ελλείψεις πυριτίου καθυστέρησαν την παραγωγή των τερματικών χρηστών Starlink, γεγονός που επηρέασε την ικανότητά τους να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες.

Όσο για το χρηματικό όφελος αυτό παραμένει αφού η αποτίμηση της SpaceX έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 100 δισ. δολάρια, γεγονός που οι αναλυτές του κλάδου αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στο δυναμικό της αγοράς της υπηρεσίας Starlink.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις