Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η unicorn Gousto συγκέντρωσε 132,5 εκατ. ευρώ για ντελίβερι συνταγών

Η εταιρεία προωθεί πρακτικές συνταγές και υγεινά τρόφιμα με στόχο την βιωσιμότητα στην αγορά.

Με 10 χρόνια ζωής, η λονδρέζικη Gousto μόλις εξασφάλισε επιπλέον 132,5 εκατ. ευρώ για delivery συνταγών πιο υγεινών.Η συμφωνία για τα νέα κεφάλαια συνδυάζει χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου από τη SoftBank (88 εκατ. ευρώ) και χρηματοδότηση χρέους από την HSBC και την Barclays (44 εκατ. ευρώ). Ο μονόκερος της τεχνολογίας τροφίμων έχει πλέον αποτίμηση 1,5 δισ. ευρώ.

Η Gousto προσφέρει ένα κιτ με κουτί συνταγών που παραδίδεται απευθείας στην πόρτα των καταναλωτών – μια τσάντα με καλούδια γεμάτη φρέσκα υλικά και εύχρηστες συνταγές.

Η Startup ιδρύθηκε από τον Timo Schmidt και τον James Carter το 2012 και έχει επίσης ως στόχο να βοηθήσει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, κάνοντας το υγιεινό μαγείρεμα εύκολο για τους πολυάσχολους ανθρώπους.

Με την υποστήριξη ενός διάσημου προπονητή γυμναστικής, του Joe Wicks, το Gousto έχει δει τεράστια αύξηση στην ζήτηση των υπηρεσιών της τα τελευταία δύο χρόνια. Με τα lockdown λόγω της πανδημίας, πολλοί έχουν επιστρέψει στο σπιτικό μαγείρεμα, αποτελώντας μια επωφελή εποχή για την εταιρεία που προσφέρει διάφορες επιλογές πακέτων γευμάτων, δίνοντας έμφαση στην υγεινή διατροφή.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Timo Boldt, αναμένει το 2022 να είναι μια ακόμη σημαντική χρονιά για την Gousto, αφού συνεχίζουν να αξιοποιούν τις επιταχυνόμενες μεγα τάσεις που αλλάζουν την αγορά τροφίμων με βάση την ευκολία, την υγεία και την βιωσιμότητα.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι πούλησε πάνω από 25 εκατ. γεύματα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα τη βοηθήσει να συμβαδίσει με τη ζήτηση, με στόχο να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό και να ανοίξει δύο ακόμη αποθήκες διανομής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις