Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κόντρα του Neil Young με το Spotify μεταφέρεται στις μεγάλες τράπεζες

Ο τραγουδιστής καλεί σε μποικοτάζ της streaming υπηρεσίας ενώ στρέφεται κατά των συστημικών τραπεζών για την κλιματική αλλαγή και την υγειονομική κρίση.

Ο Neil Young ζήτησε από τους εργαζομένους του Spotify να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ενώ κάλεσε επίσης τον κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο αυτό για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό και για την κλιματική αλλαγή.

Με δήλωση στον ιστότοπό του, ο Neil Young επέκρινε τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας streaming, τον Ντάνιελ Εκ, λέγοντας ότι αυτός είναι το κύριο πρόβλημα, μετά τις επικρίσεις σε βάρος του αμερικανού podcaster Τζο Ρόγκαν, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τις απόψεις του για τα εμβόλια κατά της Covid-19 και τη χρήση εκ μέρους του ρατσιστικών προσβλητικών εκφράσεων.

Το Spotify φιλοξενεί στην πλατφόρμα του το podcast «The Joe Rogan Experience». «Στην εποχή μας της επικοινωνίας, η παραπληροφόρηση είναι το πρόβλημα. Απορρίψτε αυτούς που παραπληροφορούν», τονίζει ο Young στη δήλωσή του.

Ο ροκ σταρ απέσυρε το περιεχόμενό του από την πλατφόρμα streaming τον περασμένο μήνα, καθώς δεν ήθελε η μουσική του να παίζει στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Rogan, για το οποίο ο Young τόνισε ότι περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια.

Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Τζόνι Μίτσελ, ο κιθαρίστας Νιλς Λόφγκρεν και η αμερικανίδα καθηγήτρια και συγγραφέας Μπρενέ Μπράουν ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Ο Young κάλεσε επίσης τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις πολυεθνικές τράπεζες JPMorgan, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo & Co, λέγοντας πως «προκαλούν ζημιά» καθώς χρηματοδοτούν τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Rogan έχει ζητήσει συγγνώμη τόσο για τις ρατσιστικές προσβλητικές εκφράσεις όσο και για τη διένεξη σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid. Τα σχόλια του Neil Young δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο Εκ είπε στο προσωπικό του πως, μολονότι καταδικάζει τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ρόγκαν, η εταιρεία δεν θα τον φιμώσει.

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους της μουσικής πλατφόρμας, ο Young είπε: «Λέω πως ο Ντάνιελ Εκ είναι το μεγάλο πρόβλημά σας – όχι ο Joe Rogan. Φύγετε απ’ αυτό το μέρος πριν σας φάει την ψυχή».

Ο Young κάλεσε επίσης συναδέλφους του μουσικούς και καλλιτέχνες να μεταφέρουν αλλού την παραγωγή τους. Η αξία της πλατφόρμας στην αγορά μειώθηκε πάνω από 2 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της κατακραυγής για την παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid.

Διαβάστε επίσης:

Το Spotify αναλαμβάνει δράση κατά των fake news μετά το “κράξιμο” για τα podcast

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις