Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Endeavor Greece: H καρδιά της επιχειρηματικότητας «χτύπησε» στο Ηρώδειο

Η Endeavor γιόρτασε στις 14 Ιουλίου την επέτειο των 10 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα, με το πρώτο Global Innovation Summit στην ιστορία της.

Σε μία μαγευτική βραδιά στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, που συγκέντρωσε πάνω από 3.000 εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων, η Endeavor γιόρτασε την Πέμπτη 14 Ιουλίου την επέτειο των 10 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα, με το πρώτο Global Innovation Summit στην ιστορία της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν η εντυπωσιακή δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και η αναδυόμενη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας, ενώ υπογραμμίστηκε ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Endeavor ως κορυφαίος διεθνής οργανισμός ως προς αυτόν τον στόχο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από την Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Πρόεδρο Δ.Σ Endeavor Greece, η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Σε μια στιγμή που η ειρήνη, η ίδια η δημοκρατία, ακόμα και ο πλανήτης μας βρίσκονται υπό απειλή, οι επιχειρηματίες που διαθέτουν υψηλή επιρροή οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση των πιο δύσκολων προκλήσεων. Διαθέτουν ισχυρό όραμα, αναπτύσσονται δυναμικά, δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας και πολλαπλασιάζουν τον αντίκτυπό τους. Με τις ιστορίες επιτυχίας τους και τη διάθεσή τους να δημιουργούν όφελος για όλους, μεταμορφώνουν τις τοπικές οικονομίες, συμβάλλουν στη δημιουργία βιώσιμων οικοσυστημάτων και ωθούν τις επόμενες γενιές μπροστά».

Στη συνέχεια, η κ. Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου υποδέχθηκε στη σκηνή τη Linda Rottenberg, co-founder και CEO της Endeavor, η οποία με τη σειρά της τόνισε ότι: «Όταν οι οικονομίες αδυνατούν, η επιχειρηματικότητα είναι παρούσα. Ο λόγος είναι ένας: Το χάος είναι φίλος του επιχειρηματία» και συμπλήρωσε ότι:

«Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που έχουμε μάθει στην Endeavor είναι ότι κάθε οργανισμός, κάθε εταιρεία, περνά τα δικά της σκαμπανεβάσματα. Γι’ αυτό κι εμείς δημιουργήσαμε ένα ασφαλές μέρος, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να στραφούν όταν δεν βρίσκουν αλλού στήριξη».

Η κ. Rottenberg υποδέχτηκε με τη σειρά της τον έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ted Sarandos, co-CEO και Chief Content Officer του Netflix, συνομιλώντας μαζί τους για τον ρόλο της ηγεσίας σε ένα ασταθές περιβάλλον, για τη στάση των ηγετών απέναντι σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο, αλλά και για τον ρόλο των Ελλήνων της Διασποράς στην επιτάχυνση και τη διαμόρφωση μιας σταθερής επιχειρηματικής κουλτούρας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Διαθέτουμε μια αγορά που είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δοκιμάσουμε ιδέες. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, ώστε να είμαστε ένας εξαιρετικό και ελκυστικό περιφερειακό hub για εταιρείες που θέλουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους». Επιπλέον, τόνισε ότι: «Από τη θέση που έχω, γνωρίζω ότι ο ηγέτης πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει το απρόβλεπτο και να διαχειρίζεται κρίσεις και βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, παραμένοντας πάντα εστιασμένος στον μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό.» Κλείνοντας σημείωσε ότι: «Η Δημοκρατία έχει αποδειχθεί ανθεκτική, αλλά πρέπει επίσης να αλλάζει και να προσαρμόζεται στα όσα ισχύουν τον 21ο αιώνα».

Ο co-CEO και Chief Content Officer του Netflix δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ο κλάδος μας αλλάζει, η επιχειρηματικότητα βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Έχω δει την εταιρεία μας να περνά από ακμές και υφέσεις, στα 20 χρόνια της ως δημόσια εταιρεία.» Επιπλέον, και αναφορικά με τους νέους επιχειρηματίες συμβούλεψε: «Επιτυχία για τους νέους ίσως σημαίνει να κάνεις πάντα τη σωστή κίνηση μα, όπως ξέρουμε η πορεία κάθε επιχείρησης είναι ένα σύνολο από αποτυχίες και επιτυχίες, ‘λόφους’ και ‘κοιλάδες’.» Σχετικά με την τοποθέτηση των επιχειρηματιών για σημαντικά κοινωνικά θέματα, δήλωσε: «Θεωρώ ότι όταν ένας CEO ή ένας ιδρυτής αποφασίζει ότι θέλει να μιλήσει σε πρώτο πληθυντικό, θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι το δικό του ‘εμείς’ αντιπροσωπεύει το σύνολο. Γενικά, προσπαθώ να παραμένω συγκεντρωμένος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η επιχείρηση και να ενδυναμώνω τους ανθρώπους, ελπίζοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν τους καρπούς της δουλειάς τους για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Το κλείσιμο της βραδιάς επεφύλασσε μια μαγική στιγμή για τους καλεσμένους, που απήλαυσαν τον οσκαρικό ηθοποιό AdrienBrody σε μια μοναδική ερμηνεία-απαγγελία στην αγγλική γλώσσα μιας συντομευμένης εκδοχής του Επιταφίου Λόγου του Περικλή, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Faliro House Productions.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις