Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εργαστήριο κοινωνικής νεανικής επιχειρηματικότητας στο Impact Hub

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος YES Alliance το Impact Hub Athens διοργανώνει εργαστήριο νεανικής επιχειρηματικότητας.
Το πρόγραμμα διενεργείται παράλληλα στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και σκοπός του είναι η χαρτογράφηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη αλλά και η προετοιμασία των νέων κοινωνικών επιχειρηματιών του αύριο.

Η πρωτοβουλία αυτή γεννήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας πραγματικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και ενεργού συμμετοχής σε αυτήν νέων 16-17 ετών από την Αθήνα, το Λονδίνο και τη Μαδρίτη.

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι οι νέοι να ανακαλύψουν πώς μια επιχειρηματική δράση μπορεί να οδηγήσει σε μία θετική αλλαγή στην κοινωνία.
Να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα αλλά και να γνωρίσουν τη σημασία της ομαδικής δουλειάς για την επίλυση προβλημάτων μέσα από τη συμμετοχή τους σε βιωματικές ασκήσεις.

Στο εργαστήριο οι μαθητές θα εμπνευστούν από παραδείγματα νέων, που πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν πράξη τις επιχειρηματικές ιδέες τους, για να δώσουν λύσεις σε κάποιο κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα, θα γνωρίσουν εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θα μάθουν για κοινωνικά ζητήματα που τους αφορούν.

YesAlliance2
Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της ομάδας του Impact Hub θα μπουν σε διαδικασία καταιγισμού ιδεών (brainstorming) και σχεδιασμού (ideation) των δικών τους πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, που θα μπορούσαν να φέρουν την αλλαγή που οι θα ήθελαν να δουν στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής έως 50 μαθητές ανά εργαστήριο.

Ημερομηνία διεξαγωγής των εργαστηρίων: 13 & 14 Απριλίου (09:00 –13:00)

Περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στα εργαστήρια στο ηλέφωνο 2103210146 και στο email [email protected]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις