Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CAPITALS Business Circle: “Το Crowdfunding θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη, περισσότερες εταιρείες θα σηκώνουν περισσότερα κεφάλαια”

Διευθύνοντες συμβούλους από κορυφαίες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης στον τομέα του crowdfundingκαι του crowdinvestingφιλοξένησε σε πρόσφατη συνάντησή του το CAPITALS Business Circle, ένα business clubπου δημιουργήθηκε στο Βερολίνο από Έλληνες και ενώνει τη διεθνή διπλωματία και πολιτική με την επιχειρηματικότητα.

Ομιλητές ήταν οι Jeff Lynn, διευθύνων σύμβουλος στην Seedrs (Ην. Βασίλειο), Karsten Wenzlaff, Ιδρυτής και CEO στην Ikosom (Γερμανία), Harald Schottenloher, Country Manager Γερμανίας της Fundedbyme (Σουηδία), Erik Vonk, Διευθυντής της Symbid (Ολλανδία).

Οι ομιλητές συμφώνησαν – παρά τις διαφορές που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τους σε ό,τι αφορά τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία λειτουργούν – ότι το crowdfunding και το crowdinvesting έχουν υψηλές προοπτικές για την Ευρώπη.

Κατέληξαν ότι η ήπειρος θα δει στο κοντινό μέλλον περισσότερες πλατφόρμες για crowdfunding να δημιουργούνται και περισσότερες εταιρείες να ζητούν κεφάλαια μέσω αυτής της εναλλακτικής. Μάλιστα, ότι και μεγαλύτερες εταιρείες – μικρομεσαίες μεν, αλλά όχι μόνο από startups – θα χρησιμοποιήσουν το εργαλείο του crowdfunding. Ταυτόχρονα, συμφώνησαν ότι τα χρήματα που θα αναζητούν οι εταιρείες σε τέτοιες πλατφόρμες θα είναι περισσότερα, προσφέροντας μεγαλύτερα επιτόκια σε όσους επενδύουν μέσω crοwdinvesting.

Από την άλλη πλευρά, ειπώθηκε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα που πρέπει να λυθούν στον τομέα, όπως το νομικό πλαίσιο που δεν είναι ξεκάθαρο σε όλες τις λεπτομέρειές του και διαφορετικό στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Παρ’ ότι η Κομισιόν δηλώνει υπέρ της ανάπτυξης του τομέα, οι ομιλητές εξέφρασαν φόβο ότι μπορεί να υποστεί περισσότερες ρυθμίσεις στο μέλλον, ειδικά σε συγκεκριμένες χώρες.

Τέλος, αναφέρθηκε ο κίνδυνος μίας πιθανής “φούσκας” στον τομέα του crowdfunding, εξαιτίας της δυσκολίας χρηματοδότησης σε startupsμέσω τέτοιων πλατφορμών, και εξαιτίας της γρήγορης αύξησης του αριθμού δημιουργίας νέων εταιρειών crowdfunding.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις