Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pier 01: Το νέο τεχνολογικό hub της Βαρκελώνης

Η πόλη της Βαρκελώνης έχει μπει στον ψηφιακό και τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης τόσο με τις μεγάλες εκθέσεις όσο και με την φιλοξενία πολλών Startups αλλά και μικρών και μεγάλων εταιρειών.

Το cluster Barcelona Tech City, η ένωση 300 τεχνολογικών επιχειρήσεων και Startups της πόλης, δημιούργησε ένα νέo πολυχώρο επιχειρηματικότητας, το Pier 01.

Το Pier 01 βρίσκεται στο Palau de Mar, ένα ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα, 10.000 m2, μπροστά στη θάλασσα. Μπορεί να εξυπηρετήσει 1.000 άτομα και αυτή τη στιγμή έχουν την έδρα τους εκεί 80 Startups, συμπεριλαμβανομένων των Wallapop, LetsBonus, Privalia και Antai ενώ αναμένονται να μεταφερθούν και άλλες από το Mobile World Capital όπως και αντιπρόσωποι επενδυτών.

Pier02
Το Pier 01 έχει την υποστήριξη του δήμου, της τοπικής κυβέρνησης, του λιμανιού της Βαρκελώνης αλλά και πολλών μεγάλων εταιρειών του παραδοσιακού και του ψηφιακού τομέα. H δήμαρχος της Βαρκελώνης μάλιστα, Ada Colau, σημειώνει το μεγάλο ρόλο που παίζει η επιχειρηματικότητα και ο τεχνολογικός τομέας στη Βαρκελώνη συνεισφέροντας στην μείωση της ανεργίας αλλά και νέες διαστάσεις, δυνατότητες και έσοδα στη πόλη, ξεφεύγοντας από τη μονοδιάστατη φύση του τουρισμού.

Τέλος, αν και υπάρχουν πολλοί Co-working χώροι στη Βαρκελώνη, ο πρόεδρος του Barcelona Tech City, Miguel Vicente, αναφέρει ότι υπάρχει ζήτηση για άλλα δυο παρόμοια κτίρια μια και αυξάνονται οι νέες επιχειρήσεις στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Καταλωνίας, οι οποίες φτάνουν τις 12.500 οι οποίες τα τρια τελευταία χρόνια συγκέντρωσαν 3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις