Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ESNC 2014: 18 ελληνικές συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό δορυφορικής πλοήγησης

Με 18 ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου 2014 η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο διεθνή διαγωνισμό European Satellite Navigation Competition – ESNC 2014.

Υποβλήθηκαν συνολικά 434 προτάσεις από 44 χώρες. Πρωταθλητές στις συμμετοχές αναδείχτηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο με 68, η Βαλένθια και η Βαυαρία με 35 και η Τσεχία με 23. Ακολουθούν η Ελλάδα και η περιφέρεια της Μαδρίτης με 18 συμμετοχές.

“Η επίδοση αυτή κρίνεται ικανοποιητική για την πρώτη αυτόνομη συμμετοχή της χώρας μας στη διοργάνωση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), ο οποίος συνδιοργανώνει τον διαγωνισμό.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού ESNC από το 2004, είναι να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου που θα περιλαμβάνουν τα συστήματα EGNOS & Galileo, με αναφορά στην ίδια την αγορά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αξιολόγηση των προτάσεων από επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων που θα οδηγήσει στην επιλογή και βράβευση της καλύτερης πρότασης της περιφέρειάς μας. Στη συνέχεια ο περιφερειακός νικητής, με την υποστήριξη των διοργανωτών, θα λάβει μέρος στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού διεκδικώντας βραβεία, αναγνώριση και δημοσιότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις