Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 9 Startups του Startupbootcamp FinTech London 2016

Το εντατικό τρίμηνο πρόγραμμα του Startupbootcamp FinTech London 2016 ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με τις ομάδες να συμμετέχουν στη πολύ σημαντική πρώτη εβδομάδα όπου θα ασχοληθούν με τον καθορισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος εξέτασαν περίπου 1.000 FinTech Startups, γύρισαν τον κόσμο, έλαβαν 400 αιτήσεις από 61 χώρες και από 18 δυνατές ομάδες κατέληξαν σε 9.

Το αποκορύφωμα του προγράμματος είναι το Demo Day το οποίο θα πραγματοποιεί την 1η Δεκεμβρίου 2016 ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και ο PayStatic Hackathon μεταξύ 23 και 25 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο πάντα.

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα νεώτερα του προγράμματος στο Twitter.

Οι Startups του Startupbootcamp FinTech London 2016:

Enterprise Bot, πρόκειται για μια τεχνητή νοημοσύνη – bot για εξυπηρέτηση τραπεζικών πελατών με εξελιγμένες δυνατότητες. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλα ποσά για τις τράπεζες, εις βάρος όμως θέσεων εργασίας.

EuropeOne, είναι μια νέα ευρωπαϊκή τράπεζα σε App η οποία προσφέρει δημιουργία ενός λογαριασμού ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μισθοδοσία, πληρωμές και μεταφορές χρημάτων χωρίς έξοδα με κεντρικό έλεγχο από το Smartphone του πελάτη.

KyoLab, η KyoLab δραστηριοποιείται στο χώρο του RegTech, προσφέροντας υπηρεσίες συμμόρφωσης των υπηρεσιών mobile των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και τραπεζών με τις προδιαγραφές των ρυθμιστικών αρχών. Ειδικεύεται στις εφαρμογές άμεσης επικοινωνίας.

MoBILLity, μια εξαιρετική ιδέα αφού η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τα στοιχεία των λογαριασμών και χρήσης ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών, Internet και τηλεόρασης και ακολούθως προτείνει τη φθηνότερη λύση προσφέροντας μάλιστα αλλαγή παροχέα με ένα κλικ!

Monuva, προσφέρει κεντρική διαχείριση των οικονομικών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αλλά και την πολύ χρήσιμη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών απ όλο τον κόσμο αλλά πραγματοποίησης πληρωμών από ένα κεντρικό μέρος.

Penta, άλλη μια τράπεζα με έδρα την Γερμανία η οποία απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με στόχο να προσελκύσει πελάτες με γρήγορε υπηρεσίες online και μεγάλη ευκολία χρήσης.

Trakti, μια υπηρεσία με βάση το Blockchain για κλείσιμο συναλλαγών και συμφωνιών online, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων αλλά και της υπογραφής των συμβολαίων.

Zenith One, η Startup έχει αναπτύξει έναν robo-advisor “επόμενης γενιάς” o οποίος αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει και να συνομιλήσει με πολλούς υποψήφιους πελάτες μειώνοντας το κόστος σε χρόνο και για τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους και το κόστος σε χρήμα για τους πελάτες.

Zeroflows, πρόκειται για μια πλατφόρμα πληροφόρησης για επιχειρηματίες σε αναδυόμενες αγορές οι οποίες επιζητούν ρευστότητα και δεν ξέρουν που να στραφούν, αποφεύγοντας με αυτό το τρόπο μεσάζοντες και κόστη διαμεσολάβησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις