Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Launchpad: Ανάπτυξε τη δική σου startup αξιοποιώντας τα εργαλεία της Google

Το Google Developers Launchpad είναι ένα δωρεάν, τετραήμερο σεμινάριο για startup επιχειρήσεις που διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη οι Google Developers, στο πλαίσιο του “The Developers Playground“.

Το Google Developers Launchpad αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Google να ενισχύσει τους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο μέσω προγραμμάτων, συνεργασιών, αλλά και των ίδιων των προϊόντων της, με στόχο να προσφέρει ουσιαστικές οικονομικές ευκαιρίες σε ανθρώπους, επιχειρήσεις και κοινότητες. Η φετινή εκδήλωση εμπνεύστηκε από το Goolge Launchpad που διοργανώθηκε πέρσι στην Αθήνα, ενώ η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα που φιλοξένησε το Launchpad, ακολουθώντας το λανσάρισμά του στο Google Campus Tel Aviv.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέες επιχειρήσεις, developers, προγραμματιστές και λάτρεις των startups από όλη την Ελλάδα και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες και να σχηματίσουν ομάδες εργασίας ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα και να τρέξουν τις δικές τους startup επιχειρήσεις.

google launchpad athens 02 702336

Εργαζόμενοι της Google και ομιλητές από τηv παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών και όχι μόνο, θα παραστούν για να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες αλλά και για να τους παρουσιάσουν εργαλεία-κλειδιά μέσα από διάφορα σεμινάρια όπως User Interface /User Experience Workshop, Proof Of Concept Development Workshops και Marketing/Pitch Skills Workshops. Κάθε ημέρα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις και ομιλίες, λαμβάνουν προσωπική ανάδραση από τους mentors και δουλεύουν πάνω στο εγχειρημά τους. Στόχος είναι να το εξελίξουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας πόρους και την εμπειρία μελών των Google Developers Groups, στελεχών της ίδιας της Google αλλά και εκπροσώπων καθιερωμένων ελληνικών εταιρειών.

Στο τέλος του τετραήμερου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα επιλεγμένο πάνελ επιχειρηματιών και οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για την πραγματοποίησή τους.

Το Google Developers Launchpad θα πραγματοποιηθεί από τις 11/09 έως τις 14/09. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στην εκδήλωση μέχρι το βράδυ της 31ης Αυγούστου, πατώντας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις