Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Всё о Греции: Online οδηγός για να “γνωρίσει” την Ελλάδα το 1 εκατ. Ρώσων τουριστών

To Всё о Греции (προφέρεται φσιο α Γκρέτσιι) αποτελεί τον πρώτο – και μοναδικό – οnline τουριστικό οδηγό στα ρώσικα για την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από τον Αντρέα Κοντοκάνη, SEO και social media consultant, προκειμένου να βοηθήσει τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρωσόφωνο κοινό, είτε από την Ρωσία είτε από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, πριν αυτό επισκεφτεί τη χώρα μας.

Στις σελίδες του οδηγού οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ακριβείς πληροφορίες για δραστηριότητες, πέρα από την πληροφορία που προέρχεται από τους οργανωμένους μεγάλους πράκτορες ταξιδιών από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο δημιουργός του οδηγού, η ανάγκη που οδήγησε στη δημιουργία του ήταν η αναζήτηση πληροφορίας για δραστηριότητες και αξιοθέατα στη χώρα μας είναι μία δύσκολη διαδικασία για τους Ρώσους επισκέπτες καθώς δεν μιλούν αγγλικά. Σημειώνεται πως οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα προερχόμενοι από την ρωσική αγορά υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο.

Το site ξεκίνησε τη λειτουργία του την άνοιξη του 2014 και παρέχει συμβουλές για οτιδήποτε ενδιαφέρει κάποιον Ρώσο τουρίστα. Τι να ψωνίσει, πώς να μετακινηθεί, πού να νοικιάσει αυτοκίνητο, πού θα βγει την νύχτα.

Μέχρι σήμερα οι υπάρχοντες τουριστικοί οδηγοί διαθέτουν την κλασσική πληροφορία που μπορεί κάποιος να βρει παντού (π.χ. Ακρόπολη) ή την πληροφορία που σχετίζεται με τις επιχειρηματίες δραστηριότητες των πρακτόρων (π.χ. μεγάλα resorts). Επιπλέον, υπάρχοντες ηλεκτρονικοί οδηγοί στα ρωσικά μπερδεύουν προορισμούς που το όνομά τους μοιάζει, όπως π.χ. την Ελαφόνησο με το Ελαφονήσι (Κρήτη), είτε λόγω απλής απευθείας μετάφρασης τους από τα αγγλικά ενώ δεν έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα, είτε της μη ορθής χρήσης της ρωσικής γλώσσας και οδηγούν σε παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Κοντοκάνη, τον Ιούλιο επισκέφτηκαν το ВоГ πάνω από 7.000 χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες διαβάζοντας παραπάνω από 21.000 σελίδες. Ο οδηγός παρέχει πληροφορίες για 40 προορισμούς και οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών είναι Ρωσία 60%, Ελλάδα (τουρίστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα) 22%, Ουκρανία 7%, και το υπόλοιπο μοιράζεται σε χώρες όπως Λευκορωσία, Μολδαβία, Αμερική, Γερμανία και άλλες συνολικά 68.

Ο οδηγός είναι ανοιχτός για εγγραφές σε επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν στην ρωσική αγορά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Η εγγραφή στον κατάλογο του οδηγού θα είναι δωρεάν μέχρι τις 15/8. Μετά την περίοδο το ετήσιο κόστος θα κυμαίνεται στα 20 ευρώ για όσους επιθυμούν απλή προβολή και 100 ευρώ για όσους επιθυμούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο προβολής.
Το πλεονέκτημα για έναν Έλληνα επιχειρηματία είναι πως θα μπορέσει να προβάλλει την επιχείρηση του, στα ρώσικα με μικρό κόστος χωρίς να χρειάζεται να αποδίδει προμήθειες και υψηλά κόστη σε μεσάζοντες που έχουν ήδη πρόσβαση στη ρώσικη αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις