Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Grind Athens: Και στην Ελλάδα η παγκόσμια κοινότητα startup επιχειρηματιών

Το Startup Grind έρχεται και στην Ελλάδα: Πρόκειται για μία διεθνή κοινότητα που ξεκίνησε από το Sillicon Valley της California και που εγκαινιάζει το ελληνικό παράρτημα του στην Αθήνα.

Το παγκόσμιο φαινόμενο Startup Grind ξεκίνησε το 2010 και μέσα σε 4 μόλις χρόνια έχει εξαπλωθεί διεθνώς, έχοντας παρουσία σε 100 πόλεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την υποστήριξη του Google for Entrepreneurs εγκαθιστά πλέον και στην Αθήνα τα μηνιαία events που σκοπό έχουν να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Καλεσμένοι του Startup Grind θα είναι οι πιο επιφανείς επιχειρηματίες από τον χώρο των startups που θα έχουν να διηγηθούν την δική τους, πολλές φορές άγνωστη πλευρά των γεγονότων. Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι προβλήματα αντιμετώπισαν και πώς τα ξεπέρασαν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και αυτοί με τη σειρά τους σε παρόμοιες επιχειρηματικές προκλήσεις.

Η πρεμιέρα του Startup Grind Athens θα γίνει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων – InnovAthens. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του InnovAthens και ξεκινάει στις 6 το απόγευμα.

Στις 7 θα γίνει συζήτηση με τον Χάρη Καρώνη, ιδρυτή και CEO των εταιρειών Realize (www.realize.gr), Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (www.viva.gr), του Ιδρύματος Πληρωμών Viva Payments (www.vivapayments.com), Αντιπρόεδρο ΣΕΚΕΕ και συμμετέχοντα στον επενδυτικό φορέα Odyssey Venture Partners. Η Viva Payments παρουσίασε πρόσφατα το 1ο mobile wallet στην Ελλάδα (VivaWallet), ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη διεθνή της επέκταση, στο πλαίσιο άδειας που έχει ήδη λάβει για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε 30 χώρες του ΕΟΧ.

Ο Χάρης Καρώνης θα απαντήσει στις ερωτήσεις του Δημήτρη Λιτσικάκη, Chapter Director του Startup Grind Athens, σε μια διαδικασία που ονομάζεται fireside chat. Το κοινό θα έχει και αυτό την ευκαιρία να συμμετέχει στην συζήτηση με ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης. Θα ακολουθήσει δημιουργικό networking όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με επενδυτές, VC’s, founders, επιχειρηματίες, developers και designers.

Startup Grind Athens
Ημερομηνία: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
Ώρα: 6μμ
Χώρος: InnovAthens
Διεύθυνση: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα
Τηλ: +302130109300
Tickets: http://www.eventbrite.com/e/startup-grind-athens-hosts-haris-karonis-viva-tickets-13116932097

Agenda
18:00 – Networking και φαγητό
19:00 – Fireside chat με τον Χάρη Καρώνη
20:00 – Networking

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις