Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρχεται το πρώτο Startup Weekend για νέους ηλικίας 15 – 18 ετών

Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα (11-12 Οκτωβρίου) στο κτίριο του Egg, το Startup Weekend Athens Youth, μια ειδικά σχεδιασμένη εκδήλωση για τους επιχειρηματίες της νέας γενιάς.

Το Startup Weekend Athens Youth καλεί νέους ηλικίας 15-18 ετών να παρουσιάσουν πρωτοποριακές ιδέες και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να τις υλοποιήσουν. Πρόκειται για ένα διαδραστικό διήμερο που στοχεύει να εισαγάγει το επιχειρηματικό πνεύμα στους νέους μαθητές και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα τους. Ο πραγματικός στόχος του Startup Weekend Athens Youth, δεν είναι πόσες εταιρίες θα ιδρυθούν μετά την εκδήλωση. Αντ’ αυτού, είναι να παρακινήσει τα νεαρά μυαλά να εργαστούν για τις δημιουργικές ιδέες τους και να χτίσουν τον κόσμο που ονειρεύονται. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν ενεργά σε δραστηριότητες γεμάτες προκλήσεις, μέσα από τις οποίες θα μάθουν να κατανοούν τον τελικό πελάτη, να λειτουργούν αποτελεσματικά μέσα σε μια ομάδα και, φυσικά, να χτίσουν κάτι για το οποίο είναι υπερήφανοι.

Το μοντέλο του διημέρου γνωστό: Παρουσιάζονται οι ιδέες, ψηφίζονται οι καλύτερες και σχηματίζονται οι ομάδες. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία και στο πλάι τους βρίσκονται ειδικοί του χώρου που θα τους βοηθούν να λάβουν τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Δουλεύουν με την ομάδα τους για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους, να τελειοποιούν τις παρουσιάσεις τους και έπειτα παρουσιάζουν στους κριτές το δημιούργημα τους.

Δηλώστε συμμετοχή στο Startup Weekend Athens Youth πατώντας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις