Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του gi-Cluster Game Jam 2014 με θέμα την Αμφίπολη

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε στον συνεργατικό χώρο του gi-Cluster στο Μαρούσι που διαχειρίζεται το Corallia το gi-Cluster Game Jam 2014, το 3ο κατά σειρά Hellenic Game Jam.

Η αποστολή των συμμετεχόντων ήταν να ολοκληρώσουν σε περίπου 50 ώρες ένα ηλεκτρονικό game με θέμα την «Αμφίπολη», συνεργαζόμενοι σε δυναμικές ομάδες. Το επίκαιρο αυτό θέμα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του πολιτισμού και την προώθηση του τουρισμού με όχημα τις νέες τεχνολογίες και τη βιομηχανία δημιουργικού περιεχομένου, σύμφωνα και με τη στρατηγική στόχευση του gi-Cluster.

Οι νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που κατατάχθηκε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, σε όλες τις διακριθείσες ομάδες προσφέρεται η δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, απολαμβάνοντας σειρά από οφέλη και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την καινοτομία, την ποιότητα και την πληρότητα του προγραμματισμού, των γραφικών, του ήχου και του gameplay του ψυχαγωγικού λογισμικού που ανέπτυξαν. Σε σχέση με το θέμα της Αμφίπολης, παρουσιάστηκαν μοναδικές τρισδιάστατες ρεαλιστικές απεικονίσεις του τύμβου και λοιπών ιστορικών/ μυθολογικών στοιχείων, καθώς και παιχνίδια με ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά στοιχεία.

Η διοργάνωση του gi-Cluster Game Jam 2014 πραγματοποιήθηκε με την ενεργή υποστήριξη των Akazoo, Vermantia και Trebbble που προσέφεραν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο χρηματικό έπαθλο αντίστοιχα, του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA) που προσέφερε εθελοντές για την επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού, της εταιρείας Lancom η οποία παρείχε την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη της διοργάνωσης, του Battlenet Internet Station στα Πευκάκια, του Red Bull που ήταν εκεί για να δώσει «φτερά» στους συμμετέχοντες προσφέροντας ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και του Corallia ως Φορέα Αρωγού του gi-Cluster, που υποστήριξε συνολικά την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις