Νέο κύκλο αιτήσεων για χρηματοδότηση και υποστήριξη startups άνοιξε το IQbility

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει δύο γύρους ενεργού συμμετοχής, υποστήριξης και επένδυσης στο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων πληροφορικής, το IQbility, το “εκκολαπτήριο επιχειρήσεων” του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το IQbility παρέχει χρηματοδότηση επιπέδου pre-seed στις ομάδες υπό τη μορφή επένδυσης έναντι μετοχικής συμμετοχής στις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδια κεφάλαια του ομίλου Quest που διατίθενται για angel investments ή/και από κεφάλαια του PJ Tech Catalyst Fund του ομίλου Πειραιώς στα πλαίσια στρατηγικής συνεργασίας. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα συνεπένδυσης με άλλους ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές (angels, seed funds κλπ) σε περίπτωση που το επιθυμούν και το προτείνουν οι επιλεγμένες ομάδες.

Μεταξύ άλλων, το IQbility καλύπτει υπηρεσίες λογιστικής και νομικής υποστήριξης, πλήρεις γραφειακές υποδομές, cloud hosting, workstations και λοιπές τεχνικές υποδομές. Τηρείται επίσης πρόγραμμα συχνής επαφής των ομάδων με έμπειρους mentors και coaches από δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών και επιχειρηματιών από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον. Το IQbility τέλος μπορεί να συμβάλλει στη γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων στις αγορές μέσω των εταιρειών του ομίλου Quest και του εγκατεστημένου εμπορικού δικτύου συνεργατών του.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ύπαρξη ενός πρωτοτύπου, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής. Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννιάμηνη και αποσκοπεί στη σύσταση της επιχείρησης, στην ολοκλήρωση του προϊόντος και στην υλοποίηση των πρώτων βημάτων στην αγορά.

Το IQbility ξεκινά από σήμερα να δέχεται τις πρώτες αιτήσεις καινοτόμων προτάσεων έως την 4 Μαϊου, μέσω της ιστοσελίδας του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις