Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Αθήνα το Angel Hack για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων προγραμματιστών

Με στόχο να αναδείξει το νέο ταλέντο της χώρας, διοργανώνεται το πρώτο επίσημο hackathon “Angel Hack” στην Αθήνα στα τέλη Απριλίου.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Angel Hack international, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το θεσμό του Angel Hack, έχει έδρα το San Francisco των ΗΠΑ ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από το Angel Hack, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν, να εκθέσουν το δυναμισμό τους και να δουν τα πραγματικά αποτελέσματα των εγχειρημάτων τους μέσα σε 48 ώρες. Παράλληλα, οι διοργανώσεις τoυ εν λόγω διαγωνισμού έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου κινήματος το οποίο έχει σαν στόχο να προωθήσει την επιχειρηματικότητα των νέων και να ενθαρρύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων προγραμματιστών, η οποία έχει οργανώσει μεγάλο πλήθος συναντήσεων σε πάρα πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια.

Στα πλαίσια του Angel Hack Athens, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορεί να είναι από προγραμματιστές και μηχανικοί έως ακόμα και φοιτητές, διαγωνίζονται πάνω σε ένα project που τους ανατίθεται υπό την καθοδήγηση ειδικών στους τομείς των programming, business consulting και marketing. Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζουν την πρόοδο των εργασιών τους στο κοινό καθώς και σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και χορηγούς.

O αριθμός των συμμετοχών αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.

Το Angel Hack Athens διοργανώνουν οι Σταύρος Μεσσήνης (Co­founder The Cube), Μαρία Καλαφάτη (Community Curator Τhe Cube) και Θανάσης Αθανασίου (Kallicon) και θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Απριλίου στο “The Cube Athens”, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί, αυτή τη στιγμή, έναν από τους μεγαλύτερους και πληρέστερους εργασιακούς πολυχώρους στην Ελλάδα.

“Η πόλη μας διαθέτει αφθονία επιστημόνων κι εκκολαπτόμενων ταλέντων με πάθος και δημιουργικότητα, έτοιμους να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας”, αναφέρουν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις