Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

STARTUPPER AWARDS 2023: Το οικοσύστημα βραβεύει τις εταιρείες του!

Ολόκληρη η οικογένεια του STARTUPPER θα επιθυμούσε η 27η Νοεμβρίου 2023 να αποτελέσει μια «γιορτή» για την εγχώρια Startup σκηνή της χώρας

Ιδανικά, ολόκληρη η οικογένεια του STARTUPPER θα επιθυμούσε η 27η Νοεμβρίου 2023 να αποτελέσει μια «γιορτή» για την εγχώρια Startup σκηνή της χώρας και προσωπικά εκτιμώ πως αυτό θα είναι.

Μια γιορτή για το οικοσύστημα που κινείται γύρω από τις Startup εταιρείες και πλέον έχει μεγαλώσει σημαντικά, διεισδύοντας στην καθημερινότητά μας με ποικίλους τρόπους, λύσεις, προϊόντα και εφαρμογές.

Αν μπορούσε κάποιος να αποτυπώσει, σήμερα, το εγχώριο οικοσύστημα, σε μια «φωτογραφία», αυτή θα ήταν πολύ διαφορετική στην περίπτωση κατά την οποία είχε «τραβηχτεί» πριν 10 ή ακόμη και 5 χρόνια. Οι διαφορές μεταξύ των δύο «φωτογραφιών» θα ήταν χαοτικές, καθώς όλα μεν έχουν αλλάξει, προς το καλύτερο δε, δίχως βέβαια να λείπουν και ορισμένες… παραφωνίες.

Αναμφίβολα, το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό για όλους και κυρίως για τις εταιρείες, αλλά και όσους συμμετέχουν σε αυτές, Founders, CEO’s, επενδυτές, αλλά και για τους εργαζόμενους, καθώς οι Startup εταιρείες κατάφεραν να αποτελέσουν «μαγνήτη» για όσους τα χρόνια της κρίσης επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα. Αποτέλεσμα; Να συμβάλλουν καταλυτικά στην αντιστροφή του κλίματος και των δεδομένων που ίσχυαν όταν κυριαρχούσε η τάση του Brain Drain, προκειμένου να φτάσουμε, σήμερα, στο Brain Gain. Πολύτιμη συμβολή, μεταξύ άλλων, των νεοφυών επιχειρήσεων προς το εγχώριο επιχειρείν και την ελληνική κοινωνία, συνολικά.

Τι θα γίνει, όμως, την 27η Νοεμβρίου; Ιδού μια ερώτηση που θα πρέπει άμεσα να απαντήσουμε. Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, στον Ελληνικό Κόσμο θα λάβουν χώρα τα STARTUPPER AWARDS 2023, τα φετινά βραβεία της «οικογένειας» του STARTUPPER (ήτοι STARTUPPER MAG, STARTUPPER gr και ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ), σε μια εκδήλωση κατά την οποία θα βραβευθούν οι καλύτερες STARTUP εταιρείες για το 2023, αλλά και όσες STARTUP εταιρείες κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αντιξοότητες και εμπόδια.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως η εγχώρια σκηνή των νεοφυών επιχειρήσεων «γεννήθηκε» κατά την εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας μας, ενώ όταν ήταν έτοιμη να «γιγαντωθεί», βρέθηκε αντιμέτωπη με την κρίση του COVID 19.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το περιβάλλον καταφέραμε, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια Startup σκηνή που έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες (δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στις χρηματοδοτήσεις ή στα «exit»), ορισμένες εκ των οποίων θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε στα STARTUPPER AWARDS 2023.

Σας περιμένουμε όλους κοντά μας σε μια μοναδική γιορτή της STARTUP επιχειρηματικότητας στη χώρα μας!

 

* Τα STARTUPPER AWARDS 2023 θα λάβουν χώρα στις 27 Νοεμβρίου στις 19.00, στον Ελληνικό Κόσμο, στην Αίθουσα Ιφιγένεια. 

 

 

Το editorial του Γιάννη Διονάτου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #43

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις