Vivian Lab: Η ελληνική FemTech Startup που στηρίζει τις γυναίκες σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους

Newsroom
5'

Της Εύας Καντιλάρη και της Άννας Γαλάτη

 

Η Vivian Lab είναι η πρώτη FemTech Startup στην Ελλάδα που παρέχει στις γυναίκες άμεση πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη τους σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους.

Αυτή η ξεχωριστή κοινότητα υγείας αποκλειστικά για γυναίκες ιδρύθηκε το 2024 από μια ομάδα γυναικών, την Τζίνα Τιριακίδου, την Έλενα Σκούρα και την Όλγα Σκουτέλη με έδρα το Μόναχο, την Αθήνα και το Λονδίνο, οι οποίες έχουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας, της υγείας αλλά και της εταιρικής κουλτούρας.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα υγείας της Vivian Lab απευθύνεται σε κάθε γυναίκα από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση και μετά! Ειδικότερα, στο www.vivianlab.com μπορεί μια γυναίκα να βρει συγκεντρωμένους σε ένα σημείο τους καλύτερους ειδικούς γύρω από τη γυναικεία υγεία όπως γυναικολόγους, μαίες, ειδικούς για την εμμηνόπαυση, ειδικούς για την ενδομητρίωση και τη γονιμότητα, ψυχολόγους, parenting experts, ειδικούς υιοθεσίας, sex coaches, διατροφολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, παιδιάτρους, κ.α. και να κάνει online συνεδρίες μαζί τους με βιντεοκλήση ή με μηνύματα.

Μάλιστα, το Vivian Lab είναι η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη που προσφέρει στους εργοδότες εξατομικευμένα προγράμματα ώστε να διατηρήσουν το ταλέντο τους και να υποστηρίξουν την συμπερίληψη και την ποικιλομορφία (inclusion & diversity) στο εργασιακό τους περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη τους και βελτιώνοντας τους δείκτες ESG.

Η εταιρεία έχει ήδη μεγάλους εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών εταιρειών, μεγάλων τραπεζικών ομίλων, νοσοκομείων και πολυεθνικών όπως η Bayer, η JDE Peets, η κλινική Ρέα και άλλες. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει την επέκταση του προγράμματος στη Γερμανία μέσω της συνεργασίας με την πιο καταξιωμένη κλινική εμμηνόπαυσης στο Μόναχο.

Το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα για την Ορμονική Ισορροπία και την Εμμηνόπαυση

Πρόσφατα, η Vivian Lab παρουσίασε το πρώτο online ελληνικό πρόγραμμα στην Ευρώπη για την Ορμονική Ισορροπία και την Εμμηνόπαυση για εταιρείες αλλά και για το ευρύ κοινό.

Το πρωτόκολλο του προγράμματος σχεδιάστηκε από καταξιωμένους γιατρούς και ειδικούς και βοηθά την κάθε γυναίκα να κατανοήσει τι συμβαίνει στο σώμα της και πώς να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης με φυσικούς τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο η πρωτοπόρος ελληνική FemTech ανοίγει αυτόν τον σημαντικό διάλογο και δείχνει τον δρόμο για το πως η καινοτομία μπορεί να αναδειχθεί σε πυλώνα στήριξης για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο.

Η υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Κατερίνα Παπακώστα, στελέχη μεγάλων εταιρειών, αλλά και η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μίλησαν για την εμμηνόπαυση σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο εργασιακός χώρος μπορεί να γίνει «συνοδοιπόρος» των γυναικών σ’ αυτό το τόσο απαιτητικό τους «ταξίδι». Η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι το πρωταρχικό βήμα για τη δημιουργία ενός οικογενειακού περιβάλλοντος που θα στηρίζει τη γυναίκα, κάνοντάς την να νιώθει σημαντική σε κάθε φάση της ζωής της. Γιατί η εμμηνόπαυση είναι κάτι φυσιολογικό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος η Τζίνα Τιριακίδου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Vivian Lab, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε μία ομάδα από τρεις γυναίκες που ξεκινήσαμε μαζί με πολύ καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα με στόχο να υποστηρίξουμε τη γυναίκα σε διάφορες αλλαγές που περνάει στη ζωή της.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ένα στα τέσσερα ζευγάρια χρειάζεται υποστήριξη για τη γονιμότητα, οπότε όλο αυτό προκαλεί ένα τεράστιο στρες που μεταφέρεται και στον εργασιακό χώρο. Οι ορμονικές αλλαγές γύρω από την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση είναι ένα κομμάτι με το οποίο έχουμε ασχοληθεί. Το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε αφορά ουσιαστικά όλον τον γυναικείο πληθυσμό».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2024 η εταιρεία ολοκλήρωσε τον πρώτο της γύρο χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ, στον οποίο ηγήθηκε η Eleven VC με έδρα τη Βουλγαρία. Ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμα του Vivian Lab, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο όραμα της εταιρείας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #55 

 

Δείτε επίσης:

Η συνέντευξη της Founder και CEO της Vivian Lab, Τζίνας Τιριακίδου, στον τηλεοπτικό ΜΟΝΟΚΕΡΟ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.