Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kineo: Η Startup που βάζει στη ζωή μας τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και πατίνια

Η νεοσύστατη Startup εταιρεία έχει ήδη καταφέρει μέσα από το δίκτυο εταιρικών και μη πελατών της να προωθήσει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στη χώρα μας, με ένα μοντέλο που συμφέρει οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά!

Όποιος έχει ζήσει και έχει εργαστεί σε κάποια μεγάλη πόλη της Ελλάδας και κυρίως στην Αθήνα γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι καθημερινές μετακινήσεις είναι ένα χρόνιο πρόβλημα χωρίς ουσιαστική λύση μέχρι σήμερα. Μεγάλες αποστάσεις, κίνηση και κακές συγκοινωνίες καθιστούν τις μεγαλουπόλεις «λαβύρινθο» και τις μεταφορές σε αυτές μια συνεχή ταλαιπωρία που, εκτός των άλλων, κοστίζει οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά.

Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι μόνο «ελληνικό» και αυτός είναι και ο λόγος που σε άλλες χώρες ανθεί τα τελευταία χρόνια η λεγόμενη μικροκινητικότητα (micromobility). Πατίνια και ποδήλατα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των Ευρωπαίων, συνήθως με το μοντέλο του ride-sharing, που έχει φτάσει σε έναν βαθμό και στην Ελλάδα. Ωστόσο, και εκεί υπάρχουν κενά που αφορούν την ασφάλεια, την άνεση, το κόστος και άλλες σημαντικές παραμέτρους.

Γνωρίζοντας πολύ καλά όλα τα παραπάνω και έχοντας «γευτεί» την εμπειρία των μετακινήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Αδάμ Μαρκάκης αποφάσισε το 2020 να διαφοροποιηθεί από τα μέχρι τότε δεδομένα δημιουργώντας την Kineo, μια εναλλακτική συνδρομητική υπηρεσία για ηλεκτροκίνητα πατίνια και ποδήλατα. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία του έχει ήδη κάνει εμπορικά και προϊοντικά «άλματα», πετυχαίνοντας πολλούς από τους στόχους της.

Από το ξεκίνημά της, η Kineo έτυχε πολύ θετικής υποδοχής από το κοινό και με τη χρηματοδότηση της Autohellas, που την υποστηρίζει εξαρχής, έχει καταφέρει σήμερα να έχει εκατοντάδες συνδρομητές αλλά και πολύ σημαντικές συνεργασίες σε B2B επίπεδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αρκετές εταιρείες έχουν επιλέξει την Kineo και τα οχήματά της για να καλύψουν υπηρεσίες logistics και delivery με βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, καινοτομώντας για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Έτσι, πέρα από ιδιώτες που επιλέγουν μια νέα εμπειρία μετακίνησης, υπάρχουν και εταιρείες και μάλιστα μεγάλα brands της αγοράς που δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη λύση που προτείνει η Startup. Το «κλειδί» εδώ είναι η ολοκληρωμένη προσφορά που παρέχει και, φυσικά, το συνδρομητικό μοντέλο. Ο πελάτης της Kineo μπορεί σήμερα να επιλέξει μέσα από μια διαρκώς αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών και να τα χρησιμοποιήσει για όσο καιρό θέλει. Στην τιμή, που καταβάλλεται ανά μήνα, περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες συμπληρωματικές υπηρεσίες (συντήρηση, ασφάλεια κ.λπ.). Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δέσμευση πέραν του ενός μήνα και ο πελάτης μπορεί να αγοράσει ή να επιστρέψει το όχημά του όποτε το αποφασίσει.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που εταιρείες όπως ο Κωτσόβολος ή το efood είναι ήδη ανάμεσα στους συνεργάτες της Kineo, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η Κωτσόβολος χρησιμοποιεί ήδη εδώ και τρεις μήνες τα cargo ηλεκτρικά ποδήλατα της εταιρείας και καλύπτει ανάγκες διανομών αλλά και λειτουργικών μεταφορών της, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την ταχύτητα των δραστηριοτήτων της και βελτιώνοντας το «αποτύπωμά» της στο περιβάλλον. Την ίδια ώρα, μικρότερες εταιρείες, όπως το συνοικιακό ζαχαροπλαστείο «Oh my Cake», επιλέγει τα μέσα της Kineo για τις διανομές του, και άλλες επιχειρήσεις, όπως η Reborrn και η Carge, «τρέχουν» πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Kineo, παρέχοντας σε εργαζομένους τους τη δυνατότητα μετακίνησης με τα πατίνια ή τα ποδήλατά της.

Δημιουργώντας “πόλεις για ανθρώπους”

Στόχος της Kineo εξαρχής ήταν να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, που να καλύπτει υπαρκτές ανάγκες, τόσο στους ιδιώτες πελάτες της, όσο και στις εταιρείες, δημιουργώντας έτσι μαζί με τους εκάστοτε φορείς «πόλεις για ανθρώπους». Αυτό το πετυχαίνει δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ανάγκες αλλά και στο feedback των χρηστών της και λανσάροντας συνεχώς νέες υπηρεσίες που έρχονται να πλαισιώσουν το αρχικό της προϊόν.

Πιο πρόσφατη κίνηση αυτού του είδους είναι το λανσάρισμα του πρώτου ολιστικού ασφαλιστικού προϊόντος στην Ελλάδα για οχήματα μικροκινητικότητας, σε συνεργασία με την Anytime. Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε ακριβώς επειδή η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι ένα βασικό εμπόδιο για τους υποψήφιους και υφιστάμενους χρήστες της είναι η κλοπή και η φθορά όπως και η έλλειψη ασφαλούς parking, πρόβλημα το οποίο επίσης σχεδιάζει να λύσει.

Όπως αποκαλύπτει στο Startupper Mag η εταιρεία, σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει μια νέα συνεργασία που θα προσφέρει πρόσβαση σε σημεία parking σε όλη την Αθήνα. Τα πλάνα της εταιρείας φυσικά δεν περιορίζονται γεωγραφικά και σκοπεύει άμεσα να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή, θέλοντας να εξυπηρετήσει πολίτες αλλά και εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Άλλωστε, η ανατροφοδότηση που έχει λάβει μέχρι σήμερα είναι κατά βάση θετική και δεν υπάρχει τίποτα που να τη σταματά από το να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και να αποκτήσει ενεργή παρουσία στον ανασχεδιασμό των τοπικών μετακινήσεων.

Τα λόγια του Σάββα, ιδιοκτήτη του «Oh my Cake», είναι ενδεικτικά: «Όταν οι πελάτες μας μας βλέπουν με το ποδήλατο, έχουμε το θαυμασμό και το σεβασμό τους για τον τρόπο παράδοσης που έχουμε επιλέξει! Είναι ένας άλλος τρόπος (μετακίνησης) που συνάδει με την εξοικονόμηση ενέργειας και είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Επίσης, από οικονομικής πλευράς (το ηλεκτρικό ποδήλατο) είναι καλύτερο από οποιοδήποτε μηχανοκίνητο όχημα. Μακάρι όλες οι επιχειρήσεις να εντάξουν τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στις παραδόσεις τους!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις