Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν τα Uber Taxi

Οι οδηγοί που συνεργάστηκαν με την εφαρμογή Uber αυξήθηκαν κατά 106% το 2022

Όλο και περισσότεροι Έλληνες φαίνεται πως στρέφονται στην εφαρμογή της Uber για τις μετακινήσεις τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η αύξηση της χρήσης της εφαρμογής τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τους επιβάτες το 2022 ήταν εντυπωσιακή.

Ειδικότερα οι οδηγοί, που συνεργάστηκαν με την εφαρμογή Uber ενισχύθηκαν κατά 106% το 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2019 η αύξηση των οδηγών διαμορφώθηκε στο  180%, επιβεβαιώνοντας την ικανοποίηση των οδηγών από τη συνεργασία με την εφαρμογή. Οι ίδιοι μάλιστα εξηγούν ότι: “Οι ώρες που δουλεύεις εάν συνεργάζεσαι με την Uber και με την προϋπόθεση ότι δουλεύεις σωστά και δεν αφήνεις καμία κούρσα να πάει χαμένη, είναι πάντα γεμάτες.” εξηγώντας γιατί επιλέγουν την εφαρμογή. 

Συνολικά το 2022 διανύθηκαν σχεδόν 1 εκατ. χιλιόμετρα ενώ καταγράφηκε άνοιγμα της εφαρμογής συνολικά 5,8 εκατ. φορές μέσα στο 2022. Οι τρεις πιο επιλεγμένοι προορισμοί στην Αθήνα κατά την περασμένη χρονιά ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της πόλης το Σύνταγμα. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Grand Hotel Palace και το Macedonia Palace Hotel βρέθηκαν στην τριάδα των υψηλότερων προτιμήσεων των επιβατών της εφαρμογής Uber στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 2022. Παρά το γεγονός ότι οι δημοφιλέστερες διαδρομές είναι κυρίως τουριστικές τα στοιχεία κάνουν λόγο για στροφή και των Ελλήνων επιβατών προς την εφαρμογή Uber, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 450% την περασμένη χρονιά σε σύγκριση με το 2019. Η μεγαλύτερη διαδρομή που διανύθηκε μέσω της εφαρμογής ήταν ο γύρος της Πελοποννήσου που άγγιξε τα 763 χιλιόμετρα. Ο πιο δραστήριος οδηγός της εφαρμογής Uber εκτέλεσε κατά τη διάρκεια του 2022 συνολικά 5.171 διαδρομές.

 Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η εφαρμογή Uber κερδίζει συνεχώς έδαφος ενώ η ίδια προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες που διασφαλίζουν ευχάριστες και ασφαλείς διαδρομές. Η Uber έχει ήδη ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα, που λαμβάνει προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της εφαρμογής, λανσάροντας τη νέα λειτουργία Safety Check–Up. Πρόκειται για μια κορυφαία λειτουργία, που ενθαρρύνει τους επιβάτες μέσω του Safety Check-Up να ολοκληρώσουν το προφίλ ασφαλείας τους ενεργοποιώντας τις νέες λειτουργίες «Αξιόπιστες Επαφές» (Trusted Contacts), «Επαλήθευση PIN» (PIN verification) και «Έλεγχος Διαδρομής» (RideCheck) εντός της εφαρμογής.

H Uber έχει ως σταθερό της στόχο να φέρει τους ανθρώπους οικονομικά και με ασφάλεια πιο κοντά στο σημείο προορισμού τους, ακόμη και από πιο απομακρυσμένα σημεία των πόλεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις