Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupbootcamp HighTechXL: Είδε 10 νέες ελληνικές startups στην Αθήνα – Προσκάλεσε 3 στην Ολλανδία

Με τη συμμετοχή 10 συνολικά εταιρειών και επιχειρηματικών ομάδων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες για τρίτη χρονιά η εκδήλωση δικτύωσης με το ελληνικό startup οικοσύστημα του Startupbootcamp HighTechXL, του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης που φιλοξενείται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Οι 10 startups είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα που αναπτύσσουν και να λάβουν feedback από συμμετέχοντες επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, επενδυτές και άλλους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι startups:
– SARM, η οποία σχεδιάζει και αναπτύσσει μία νέα περιστρεφόμενη μηχανή, η οποία υπόσχεται να είναι περισσότερο αποδοτική και δυνατή από τις υπόλοιπες που υπάρχουν στην αυτοκινητοβιομηχανία.
– Lighting3, η οποία δραστηριοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος της έρευνας, της ανάπτυξης προϊόντων, της σχεδίασης και της εκπαίδευσης σχετικά με εφαρμογές φωτός.
– Lighthouse Solarsystems, η οποία έχει αναπτύξει μία νέα πατενταρισμένη μέθοδο συλλογής της ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση σπιτιών.
– RoboEye, ένα μηχανικό μάτι σχεδιασμένο για την οπτική επιθεώρηση του εσωτερικού σωλήνων με διάμετρο έως 150 χιλιοστόμετρων.
– Sensoraide, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογίες Internet of Things στον γεωργικό τομέα για τη βελτιστοποίηση της σοδειάς και των τελικών προϊόντων.
– DonakisWind, μία τουρμπίνα αιολικής ενέργειας, η οποία υπόσχεται 50% χαμηλότερο κόστος κατασκευής.
– Solumbro, η οποία αναπτύσσει, παρασκευάζει και διανέμει «έξυπνες» ομπρέλες, για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, φωτισμό και ενέργεια για φόρτιση κινητών συσκευών.
– Hermes-V, μία μικρή, «έξυπνη» συσκευή που καταγράφει τις λειτουργίες ενός αυτοκινήτων σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί αυτομάτως τον οδηγό, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά του.
– TomoTECH, ένα δυναμικό και καινοτόμο λογισμικό για την επεξεργασία τριών διαφορετικών τύπων αξονικών τομογραφιών.
– Tobea, η οποία κατασκευάζει μία συσκευή η οποία βοηθά τα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στις θάλασσες.

2 startupbootcamp hightechxl athens 702336

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το επίπεδο των ελληνικών startups στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και του hardware ήταν και φέτος αρκετά υψηλό, με το Startupbootcamp HighTechXL να προσκαλεί ξανά τρεις ελληνικές εταιρείες προκειμένου να συμμετάσχουν στην εβδομάδα της επιλογής των startups που θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος. Η συγκεκριμένα εβδομάδα πραγματοποιείται φέτος στο τέλος Ιουνίου και περιλαμβάνει εντατικά sessions με τους μέντορες του προγράμματος και παρουσιάσεις εντός του δικτύου του Startupbootcamp. Το ίδιο το πρόγραμμα του Startupbootcamp HighTechXL θα ξεκινήσει φέτος στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις εταιρειών, όπως η Hermes-V, για τις οποίες εντοπίστηκε ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίες ακόμα και με άλλες εταιρείες που ανήκουν ήδη στο portfolio του Startupbootcamp HighTechXL.

H φετινή ημέρα παρουσιάσεων του Startupbootcamp HighTechXL στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Orange Grove, το Aephoria, την EY, τους Industry Disruptors-Game Changers και το Startupper.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις