Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο φόβος της δραχμής “πάγωσε” επένδυση 15 εκατ. ευρώ σε ελληνική startup!

Κλειστές τράπεζες, capital control, αδυναμία διακίνισης κεφαλαίων, “νεκρωμένες” αγορές, πλήρης παράλυση του επιχειρείν. Το σκηνικό ρεαλιστικό και μόνο ως ζοφερό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ασφαλώς και ο τομέας του startup οικοσυστήματος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Το ακόμη πιο τραγικό είναι η… παραπομπή στις καλένδες σειράς ενεργειών και  σχεδιασμών βαρύνουσας σημασίας για το παρόν και το μέλλον αρκετών εγχώριων νεοφϋών επιχειρήσεων.

Προκειμένου να αντιληφθείτε το μέγεθος της ζημιάς που συντελείται στην startup επιχειρηματικότητα, αρκεί να αναφέρουμε μια και μόνο είδηση, η οποία σε αντίθετη περίπτωση και με νορμάλ συνθήκες θα βρισκόταν στην κορυφή της επικαιρότητας, τουλάχιστον σε ότι αφορά την startup αγορά. Συγκεκριμένα, υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων και με το φόβο πως η χώρα μας κινδυνεύει να… κατρακυλήσει στην δραχμή, “πάγωσε” χρηματοδότηση-επένδυση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ σε γνωστή ελληνική startup εταιρεία! Πρόκειται αναμφίβολα για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε εγχώρια startup στην οποία θα συμμετείχαν τόσο έλληνες όσο και διεθνείς επενδυτές. Πόσο τραγικό! Μια εταιρεία να έχει καταφέρει με τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό, τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητά της να πείσει φτασμένους επενδυτές να τοποθετήσουν ένα καθόλα αξιοσέβαστο ποσό, χρηματοδοτώντας – μεταξύ άλλων – τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κινώντας την αγορά πολλαπλώς, να… σκοντάφτουν στην αφροσύνη και την ελαφρότητα των κυβερνώντων.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της εν λόγω ελληνικής startup εταιρείας προσπαθούν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να διατηρήσουν “ζεστούς” τους δυνητικούς επενδυτές και να μην χαθεί η δυνατότητα που τους παρουσιάζεται να βελτιώσουν περαιτέρω το business τους. Παράλληλα, σιγοψιθυρίζουν τους στίχους του τραγουδιού: “… Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα!”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις