Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4 ελληνικές startups στην 3η φάση του Startupbootcamp HighTechXL

Οι ελληνικές startup Brite Solar, Green Desalination, Sensoraid και TomoTECH κατάφεραν να αποτελέσουν τις 4 από τις συνολικά 11 εταιρείες που εισήλθαν στην τρίτη φάση του Startupbootcamp HighTechXL.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα HighTechXL Selection Days που έλαβαν χώρα προ ημερών στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, προκειμένου να επιλεγούν οι 11 startups που θα περάσουν στην 3η φάση του Startupbootcamp HighTechXL συμμετείχαν συνολικά 20 εταιρείες. Από αυτές, 6 ήταν από την Ελλάδα, 6 από την Ολλανδία, 3 από τη Σλοβενία, καθώς επίσης και 1 από τη Γερμανία, την Ινδία, την Γαλλία, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Η TomoTECH αναπτύσσει προηγμένες λύσεις οι οποίες αποβλέπουν στον τομέα της MR απεικόνισης του εγκεφάλου, οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν περισσότερο ακριβείς διαγνώσεις αναφορικά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις σε εντυπωσιακά πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα, να επιτυγχάνει ποσοστά τρισδιάστατης απεικόνισης που ξεπερνούν το 90% εν συγκρίσει με 65% που σημειώνουν οι παραδοσιακές προσεγγίσεις.

Η Sensoraide αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Internet of Things για τον αγροτικό τομέα έτσι ώστε να βελτιστοποιεί την απόδοση και την ποιότητα των τελικών προϊόντων, ενώ την ίδια στιγμή εξοικονομούν πολύτιμους πόρους, εξασφαλίζοντας ένα βιώσιμο διατροφικό μέλλον.

Από την πλευρά της, η Green Desalination επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της απουσίας νερού, μέσω της αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Τέλος, η Brite Solar αναπτύσσει διαφανές ηλιακό γυαλί έτσι ώστε να εκμηδενίσει το ενεργειακό κόστος των γυάλινων θερμοκηπίων, επηρεάζοντας ταυτόχρονα το κόστος της παραγωγής τροφίμων, αλλά και της περιβαλλοντικής επίπτωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις