Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Morphoses: Pre-Seed χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για την edtech Startup

Κύριος επενδυτής σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης είναι το Uni.Fund II VC με την υποστήριξη μιας εντυπωσιακής ομάδας «αγγέλων» επενδυτών

Ένα ακόμα επίτευγμα γιόρτασε η ελληνική edtech Startup, Morphoses, καθώς ολοκλήρωσε έναν pre-seed γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,1 εκατ. ευρώ. Η επένδυση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την εταιρεία, βασικός στόχος της οποίας είναι να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αποκτούν βασικα soft skills.

Η Morphoses θέλει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ανάπτυξης περιεχομένου γύρω από τα soft skills, καθώς στη σύγχρονη αγορά εργασίας οι δεξιότητες αυτές είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Βασικός επενδυτής σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης είναι το Uni.Fund II VC με την υποστήριξη μιας εντυπωσιακής ομάδας «αγγέλων» επενδυτών, όπως οι Θάνος Παπαγγελής, Ανδρέας Σταυρόπουλος, Βασίλης Μπακολίτσας, Laurent Marquis, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίζα Κατσουράκη, Χάρης Πυλαρινός, Charles Delingpole, Δημήτρης Γλέζος και πολλοί άλλοι.

Ποια είναι η Morphoses

Η Morphoses ιδρύθηκε το 2021, ωστόσο η ιδέα πίσω από την εταιρεία γεννήθηκε πολύ νωρίτερα. Μεγαλωμένη στο Ναύπλιο από γονείς μετανάστες, η CEO της Morphoses, Άννα Νατσβλισβίλι, βίωσε την πολυπλοκότητα της παιδικής ηλικίας από πρώτο χέρι. Η Άννα δεν ήταν ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παιδί που αντιμετώπισε διακρίσεις και κλήθηκε να προστατεύσει την προσωπική της ευημερία. Εξάλλου, το 20% των παιδιών παγκοσμίως αναφέρεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Καθώς μεγάλωνε όμως, η Άννα συνειδητοποίησε μια σημαντική αλήθεια: για να επιτύχουν στην ενήλικη ζωή τους, οι άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων από μικρή ηλικία. Δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η λήψη αποφάσεων, η κριτική σκέψη και η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελούν τα θεμέλια της προσωπικής ανάπτυξης ενός παιδιού.

Αργότερα, η Άννα γνώρισε την Ίλια Τζωρτζοπούλου και τον Αλέξανδρο Πιθαμίτση, οι οποίοι είχαν παρόμοιες παιδικές εμπειρίες και μοιράζονταν έναν κοινό στόχο: να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου τα soft skills διδάσκονται από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε, οι τρεις συνιδρυτές της Morphoses εργάζονται για να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να βελτιώσουν δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η συναισθηματική νοημοσύνη, η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η συνεργασία, η ομαδική εργασία και η διαχείριση χρόνου. Αυτές οι δεξιότητες και πολλές άλλες, είναι βασικές για να γίνουν καλύτεροι φίλοι, καλύτερα αδέρφια, καλύτεροι συνάδελφοι, και κυρίως καλύτεροι άνθρωποι.

Για τους παραπάνω λόγους η Morphoses, η οποία έχει ως έδρα το Λονδίνο, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα αφιερωμένη στην καλλιέργεια soft skills σε μαθητές ηλικίας 6 έως 17 ετών, προσφέροντας μια παιχνιδοποιημένη μαθησιακή εμπειρία που ενδυναμώνει τα άτομα τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες συνεδρίες μιας ώρας που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν, να κατακτήσουν και να μετρήσουν τις δεξιότητές τους. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν να παίρνουν ρίσκα, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να εξελίσσονται μέσα από τα λάθη τους, αναπτύσσοντας νοοτροπία ανάπτυξης.

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την εταιρεία να επεκτείνει την παρουσία της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, παρέχοντας σε περισσότερους εργοδότες τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους και τις οικογένειές τους. Αυτό το σημαντικό βήμα θα ενισχύσει την αξιοπιστία του προϊόντος της Morphoses στην αγορά και θα το αναβαθμίσει προκειμένου να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των συνεργατών της.

Η Άννα Νατσβλισβίλι, CEO της Morphoses, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι το Uni.Fund, μαζί με μια δυναμική ομάδα επενδυτών, ένωσε τις δυνάμεις του για να υποστηρίξει την αποστολή μας, να εξοπλίσουμε τους μαθητές με ζωτικής σημασίας κοινωνικές δεξιότητες. Αυτός ο pre-seed γύρος χρηματοδότησης υποδηλώνει τον ουσιαστικό αντίκτυπο που έχει η παροχή μας στους μαθητές, στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις. Μαζί, διαμορφώνουμε το μέλλον της εκπαίδευσης».

Η Δώρα Τραχανά, Partner του Uni.Fund, δήλωσε: «Το Uni.Fund έχει την τιμή να ηγηθεί της επένδυσης στη Morphoses, έναν φάρο καινοτομίας στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Πιστεύουμε ακράδαντα στη μετασχηματιστική δύναμη της εκπαίδευσης και η πρωτοποριακή προσέγγιση της Morphoses ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για την προώθηση της κοινωνικής προόδου μέσω της μάθησης. Αναπτύσσοντας βασικές δεξιότητες, όχι μόνο καλλιεργούμε την ατομική ανάπτυξη αλλά και συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ανθεκτικών, φωτισμένων κοινοτήτων για ένα βιώσιμο μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το ταξίδι, ωθώντας τη Morphoses σε νέα ύψη και επαναπροσδιορίζοντας το τοπίο της μάθησης σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις