Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa: Σχεδιάζει επένδυση 100 εκατ. δολαρίων σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης

Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της Visa Ventures, του παγκόσμιου εταιρικού επενδυτικού βραχίονα της Visa.

Η Visa ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της Visa Ventures, του παγκόσμιου εταιρικού επενδυτικού βραχίονα της Visa.

Η  παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα αναδυόμενο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύεται σε μεγάλα σύνολα υφιστάμενων δεδομένων για τη δημιουργία κειμένου, εικόνων ή άλλου περιεχομένου όταν δίνεται μήνυμα κειμένου.

Ο γίγαντας πληρωμών Visa ξεκίνησε ένα ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο θα επενδύσει στις επόμενες εταιρείες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που θα επηρεάσουν το μέλλον του εμπορίου και των πληρωμών.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί επέκταση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στη χρήση AI για την προώθηση της καινοτομίας στις πληρωμές, τη δημιουργία αξίας για τους συνεργάτες και τους πελάτες και την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση του παγκόσμιου εμπορίου. Η Visa Ventures επενδύει και συνεργάζεται με εταιρείες από το 2007.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις