Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τράπεζα Ηπείρου: Στήριξε την εκδήλωση της ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και η αξία των επιχειρηματικών δεδομένων, οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα εργαλεία που υποστηρίζουν την εξωστρέφεια των εταιρειών, καθώς και τα επιχειρηματικά οφέλη από τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με τη χορηγία και τη συμμετοχή της Τράπεζας Ηπείρου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα. Με τίτλο «Οι Προκλήσεις και τα νέα δεδομένα για μία σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχείρηση», η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Epirus Palace Congress στα Ιωάννινα, την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και η αξία των επιχειρηματικών δεδομένων, οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα εργαλεία που υποστηρίζουν την εξωστρέφεια των εταιρειών, καθώς και τα επιχειρηματικά οφέλη από τη βιώσιμη ανάπτυξη. O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, στην ομιλία του με θέμα «Χρηματοδοτικές προτάσεις για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας», αναφέρθηκε στη διευρυμένη γκάμα των εργαλείων χρηματοδότησης που προσφέρει η Τράπεζα Ηπείρου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουγιούκας σημείωσε: «Οι ΜμΕ αποτελούν την κύρια βάση της οικονομίας. Διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στην τραπεζική χρηματοδότηση προκειμένου αυτές να ενισχύσουν το παραγωγικό και επιχειρηματικό τους μοντέλο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανταγωνιστικές απαιτήσεις. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με χρηματοδοτικές λύσεις στις ΜμΕ, τομέας που παρατηρείται έλλειμμα, ειδικά στην περιφέρεια. Στόχος μας είναι να αποτελούμε τον πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρώτης επιλογής για τον τόπο μας, υποστηρίζοντας δυναμικά και με συνέπεια τις ΜμΕ της Ηπείρου, ώστε αυτές να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ανταγωνιστικές και ικανές να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

Στις ομιλίες τους τα στελέχη της ICAP CRIF, Σέρκο Κουγιουμτζιάν Εκτελεστικός Διευθυντής Πωλήσεων, Απόστολος Τσούμπρης, Εκτελεστικός Διευθυντής Consulting and CRIF Local Competence Center, Αργύρης Καλδίρης Διευθυντής, Υπηρεσίες ΒΙ & Credit Risk και Marketing & Sales Services και Γιώργος Χατζηλεοντής Διευθυντής Πωλήσεων, ανέλυσαν πόσο σημαντικό είναι οι επιχειρήσεις να ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες και τις προκλήσεις μιας εποχής αυξημένης αβεβαιότητας, όπου η αξιολόγηση και ο τρόπος αντιμετώπισης του πιστωτικού κινδύνου καθώς και η μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας είναι προτεραιότητες για την ανάπτυξή τους. Η ICAP CRIF δίνει ολοκληρωμένες λύσεις Finance & Credit Risk, Marketing & Sales, Consulting Services & Technology Solutions. Επίσης, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη των εταιρειών για αναζήτηση αποτελεσματικών προσεγγίσεων για βιώσιμη χρηματοδότηση, παρέχει την παγκόσμια πλατφόρμα Synesgy, η οποία αξιολογεί τις εταιρείες ως προς τη βιωσιμότητά τους, βάσει των ESG κριτηρίων.

Ο κ. Σέρκο Κουγιουμτζιάν, Εκτελεστικός Διευθυντής Πωλήσεων, αναφέρθηκε στη νέα εποχή της ICAP
CRIF, η οποία από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι μέλος της CRIF ενός πετυχημένου παγκόσμιου
Οργανισμού.

Ο κ. Αργύρης Καλδίρης Διευθυντής, Υπηρεσίες ΒΙ & Credit Risk και Marketing & Sales Services, υπογράμμισε ότι ο πιστωτικός κίνδυνος παραμένει ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των διαχειριστών κινδύνου για το 2023, και ανέδειξε την αξία των επιχειρηματικών δεδομένων στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και πώς η ICAP CRIF την έχει μετασχηματίσει σε υπηρεσίες BI & Credit Risk που στοχεύουν να καλύψουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκε στις κύριες προκλήσεις που ισχύουν σήμερα για τις πωλήσεις και marketing, εστιάζοντας στην ανάλυση των πωλήσεων και συγκεκριμένα στη στόχευση ευκαιριών που μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνουν πραγματικές πωλήσεις.

Ο κ. Απόστολος Τσούμπρης, Εκτελεστικός Διευθυντής Consulting and CRIF Local Competence Center,
παρουσίασε το μεγάλο εύρος εξιδεικευμένων και επίκαιρων λύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η ICAP CRIF, καθώς και πλήθος νέων εφαρμογών λογισμικού που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των μεγάλων οργανισμών όσο και το μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στη χάραξη και υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, και στην εξασφάλιση της επίτευξης των στόχων τους.

Ο κ. Γιώργος Χατζηλεοντής, Διευθυντής Πωλήσεων, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενσωμάτωσης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματική στρατηγική. Η μέτρηση των δεικτών ESG είναι εξόχως σημαντική για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να γνωρίζουν άμεσα τι έχουν πετύχει, και τι μπορούν να βελτιώσουν σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξή τους για τη συνεχή και ομαλή εξέλιξή τους. Παρουσίασε ειδικά την παγκόσμια πλατφόρμα Synesgy, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να συλλέξουν πληροφορίες τόσο για τον βαθμό βιωσιμότητάς τους όσο και να αποκτήσουν μια πλήρη και ομοιόμορφη εικόνα της επίδοσης των προμηθευτών τους, με στόχο τη συνεχή και ομαλή βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις