Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tiz: Μία selfie, 4 λεπτά, πολλές επιλογές

Νέα δεδομένα φέρνει στις «άμεσες» γνωριμίες το Tiz, που αποτελεί μια καινούρια ιδέα που βασίζεται στην ιδέα του «instant connection».

Το μόνο που χρειάζεται είναι μία selfie και η χρήση της σχετικής εφαρμογής, και κατόπιν το Tiz επιστρέφει στο χρήστη σε πραγματικό χρόνο άλλους χρήστες του app που βρίσκονται κοντά του, για να να επιλέξει με ποιον θέλει να επικοινωνήσει.

Ο στόχος του Tiz είναι να αλλάξει την τετριμμένη διαδικασία στην οποία ο χρήστης μπαίνει σε παρόμοιες εφαρμογές όπου η γνωριμία γίνεται σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο, όταν περιμένει από κάποιον να τον κάνει match και κατόπιν να αρχίσει να επικοινωνεί μαζί του.

Για το Tiz, η γνωριμία πρέπει να συμβαίνει ακριβώς τις στιγμές που ο χρήστης νιώθει την ανάγκη να γνωρίσει και να επικοινωνήσει με νέους ανθρώπους, ούτε πριν, ούτε μετά, έτσι όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.

Το Tiz είναι μία startup που πήρε σάρκα και οστά ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας, από μια μικρή ομάδα που συνεργάζεται μαζί για χρόνια, στο χώρο του digital marketing. Η πρώτη ανεπίσημη δοκιμή του πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου στον πολυχώρο «six d.o.g.s.» ενώ η εφαρμογή λανσαρίστηκε ένα μήνα μετά, αποκλειστικά για iOS.

Tiz_MediaBanner

Λονδίνο ο επόμενος σταθμός

Σχεδόν 60 ημέρες, και περισσότερα από 9.000 Tiz, 20.000 μηνύματα, και 2.000 connections μετά, το Tiz μεγαλώνει με προοδευτικούς ρυθμούς, έχοντας μέχρι τώρα ως μοναδικό όπλο το «word of mouth» των χρηστών του.

Τα επόμενα βήματα του Tiz είναι ήδη στα σκαριά: έκδοση για Android μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λανσάρισμα εκτός Αθήνας μέσα στο καλοκαίρι, και πλώρη για τις αγορές του εξωτερικού, με πρώτη στάση το Λονδίνο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις