Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft και Saleforce “μπαίνουν” στην κοινοπραξία blockchain Hyperledger

Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού στον κόσμο, οι Microsoft και Salesforce, “μπαίνουν” στην κοινοπραξία Hyperledger, που επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές υλοποιήσεις blockchain.

Οι δύο εταιρείες είναι ανάμεσα στα οκτώ νέα μέλη της κοινοπραξίας τα οποία ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Στα νέα μέλη περιλαμβάνεται η ρωσική Norilsk Nickel , η πολωνική Gloscad, και η αμερικανική Milligan Partners.

Ως μέλη, αυτές οι εταιρείες θα πληρώνουν τέλη -με βάση το μέγεθός τους- στο Hyperledger, project το οποίο “τρέχει” το Linux Foundation, και θα κατασκευάζουν εφαρμογές με βάση την τεχνολογία blockchain.

“Οι σχέσεις μας με την Microsoft και την Salesforce ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο, και αυτή είναι η κορύφωσή τους”, δήλωσε ο Brian Behlendorf, εκτελεστικός διευθυντής του Hyperledger, στο CoinDesk. “Δεν είναι πια ένα ακαδημαϊκό ενδιαφέρον από μέρους τους, είναι κάτι στο οποίο θέλουν να συμμετέχουν”, συμπλήρωσε.

Η Microsoft ασχολείται ήδη με το  blockchain με έμφαση στην ταυτοποίηση. Η εταιρία συνεργάζεται με οργανισμούς τυποποίησης στον τομέα της ταυτότητας, την κοινοπραξία World Wide Web (W3C) και το Ίδρυμα Αποκεντρωμένης Ταυτότητας (DIF) και πρόσφατα κυκλοφόρησε μια λύση ακεραιότητας ανοικτού κώδικα.
Επίσης, η Microsoft προσφέρει την πλατφόρμα Fabric της κοινοπραξίας ως επιλογή blockchain στην υπηρεσία cloud Azure.
Έχει ένα ενδιαφέρον ότι Microsoft στην ουσία “συνεργάζεται” πλέον με έναν μεγάλο ανταγωνιστή της, την IBM. η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας Fabric στο Hyperledger,

“Το ταξίδι μας στο οικοσύστημα blockchain μας έφερε πολύ δρόμο και τώρα είναι καιρός να ενταχθούμε στην κοινότητα του Hyperledger”, δήλωσε ο Marley Gray, κύριος αρχιτέκτονας μηχανικός για το blockchain στη Microsoft.

Η Salesforce, ένας γίγαντας πληροφορικής παρόμοιος με τη Microsoft, έκανε το ντεμπούτο της στο blockchain πρόσφατα, ανακοινώνοντας το Salesforce Blockchain, ένα προϊόν για την κατασκευή και τη διατήρηση δικτύων blockchain με βάση το Hyperledger Sawtooth. Το Salesforce ανέφερε επίσης τρεις πελάτες που δοκιμάζουν το προϊόν, την εταιρεία ερευνών δεδομένων IQVIA, τον οργανισμό αξιολόγησης
S&P Global και το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

“Χρειαζόμασταν μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσαρμοστεί βαθιά με την πλατφόρμα μας Lightning, και η Hyperledger Sawtooth μας έδωσε την ισχυρή ευελιξία να υλοποιήσουμε την προσαρμογή μας”, δήλωσε ο Ramya Subramani, διευθύνων σύμβουλος της Engineeringforce Emerging Technology

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις