Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Embat: Νέα χρηματοδότηση 14.7 εκατ. ευρώ για την ισπανική fintech- Συμμετέχει το Venture Friends

Η εταιρεία προσφέρει λύσεις treasury management σε πραγματικό χρόνο

Νέα χρηματοδότηση ύψους 14.7 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ισπανική fintech, Embat, η οποία προσφέρει λύσεις treasury management σε πραγματικό χρόνο. Στόχος της εταιρείας είναι να διευρύνει την επέκταση της στις ξένες αγορές.

Στον νέο Series A γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Creandum, ενώ οι συμμετείχαν οι Samaipata, 4Founders, και Venture Friends. Επίσης, συμμετείχαν και επιφανείς business angels όπως ο Martin Blessing (πρώην CEO της Commerzbank).

Η Embat ιδρύθηκε από τον Antonio Berga, τον Carlos Serrano (και οι δύο πρώην στελέχη της JP Morgan) και τον Tomás Gil με στόχο να υποστηρίξει την ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των εργασιών των οικονομικών τμημάτων των επιχειρήσεων, καθώς και να αυξήσει στο μέγιστο την αποδοτικότητα τους. Η ισπανική Startup έχει καταφέρει να ξεχωρίσει διότι οι λύσεις της προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία χρήστη.

Αναλυτικότερα, η Embat προσφέρει real-time λύσεις για treasury management, πληρωμές, αυτοματοποίηση των τραπεζικών διεργασιών κλπ. Οι υπηρεσίες της εταιρείας βοηθούν τους πελάτες της να εξοικονομήσουν έως και το 75% του χρόνου εργασίας τους.

Από το 2021 μέχρι σήμερα η fintech έχει «σηκώσει» πάνω από 20 εκατ. δολάρια, ενώ έχει εδραιώσει την παρουσία της στην ισπανική αγορά, καταφέρνοντας να τετραπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της το 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις