Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Αθήνα 60 ευρωπαϊκές startups για το 2ο FIWARE Startup Bootcamp

Συνολικά 60 ευρωπαϊκές startup, σπουδαίοι ομιλητές και επαγγελματίες επενδυτές από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν την Αθήνα 1-3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου FIWARE Startup Bootcamp που συνδιοργανώνει η Metavallon.

Πρόκειται για ένα μοναδικό 3ήμερο event που έχει ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση τεχνολογικών startups από όλη την Γηραιά Ήπειρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και εκτός από τη Metavallon στη διοργάνωση συμμετέχουν τα μέλη της κοινοπραξίας Future Internet Business.

3 μέρες γεμάτες επιχειρηματικές γνώσεις και συμβουλές

Στο 3ήμερο bootcamp οι ευρωπαϊκές startups θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε στοχευμένα εργαστήρια, θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε επενδυτές, θα λάβουν feedback από ειδικούς, θα παρακολουθήσουν ομιλίες και θα ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.

Οι ομιλίες και τα ειδικά εργαστήρια θα είναι σε θέματα και ζητήματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:
Tεχνικές βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Ανάπτυξη προϊόντος.
Εύρεση και διαχείριση οικονομικών πόρων.
Δημιουργία ομάδας και ανεύρεση ταλέντων.
Social Media marketing.
Επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγική.
Τεχνικές εταιρικής παρουσίασης.
Νομικά ζητήματα.
Έρευνα αγοράς.

Οι startup εταιρείες  που έχουν ήδη κληθεί να λάβουν μέρος προέρχονται από περισσότερες από 10 χώρες και δραστηριοποιούνται ήδη στους εξής τομείς: υγειά, μεταφορές, ενέργεια και περιβάλλον, αγροτική ανάπτυξη, μέσα επικοινωνίας και περιεχομένου, κατασκευές και μεταφορές, κοινωνικής υποστήριξης και εκμάθησης, βιώσιμες λύσεις για αστικά κέντρα κ.α.

Άμεση επαφή με επενδυτές

Στο πλαίσιο του εν λόγω bootcamp και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και ειδικά σχεδιασμένο Διεθνές Φόρουμ Επενδυτών κατά τη διάρκεια του οποίου επιλεγμένες startups θα παρουσιαστούν από τους ιδρυτές τους σε επενδυτές που θα φτάσουν στην Αθήνα από πολλά μέρη του κόσμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις