Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η NOODIO κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό “Εnnovation” του ΟΠΑ

Η startup επιχείρηση NOODIO ήταν η μεγάλη νικήτρια του 8ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν με τίτλο “Εnnovation” που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Φέτος, στον διαγωνισμό σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 123 ομάδες που προέρχονταν από 45 ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδος, της Κύπρου και του εξωτερικού. Στον δε τελικό προκρίθηκαν 20 ομάδες και στις 7 πρώτες απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία.

Το NOODIO αποτελεί μια καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία λειτουργεί ως μία υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους ακροατές να ακούσουν και να αναδείξουν τους καλύτερους εγχώριους ανερχόμενους ή ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Απώτερος σκοπός είναι οι καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή με το εν δυνάμει τοπικό ακροατήριό τους και να προωθήσουν στοχευμένα τις συναυλίες τους.

Ιδρυτές της ΝOODIO είναι τρείς απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Χριστόφορος Βαρακλιώτης, Αργύρης Στεργίου και Χριστόφορος Δημητριάδης, οι οποίοι είχαν τη βοήθεια του πρώην καθηγητή και μέντορά τους, Νίκου Νανά. Η κατάκτηση της πρωτιάς στον διαγωνισμό “Ennovation” συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο της τάξεως των 15.000 ευρώ.

Υπογραμμίζεται πως το ΣΕΝ/JA Greece που στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα και το θεσμό του διαγωνισμού “Ennovation”, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του πρώτου βραβείου από την Hyundai, μέσω του προγράμματος Brilliant Young Entrepreneurs του Junior Αchievement Europe.

Όσο για τη συνεργασία του “ΣΕΝ/JA Ελλάδος” με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεχιστεί σε λίγους μήνες με τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας του οργανισμού, το “JA Start Up”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος “Ηλεκτρονικό Επιχειρείν” του καθηγητή του ΟΠΑ,  Γιώργου Δουκίδη.

!!!OPA_SEN_STARTUPPER_1

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις