Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

65.000 ευρώ «μοίρασαν» Eurobank και Ελληνική Πρωτοβουλία στις εταιρείες του egg

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, την έναρξη της συνεργασίας τους το πρόγραμμα στήριξης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) που αφορά συνολικά ένα πρόγραμμα δωρεάς ύψους 150.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρθηκε, οι δύο φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους προς έναν κοινό σκοπό, που είναι η ουσιαστική στήριξη της ελληνικής startup επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και την τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας η Eurobank και η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβράβευσαν και απένειμαν χρηματικά βραβεία σε 10 από τις πλέον καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος egg και οι οποίες διακρίθηκαν για το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους.

Παράλληλα, η Eurobank βράβευσε οικονομικά επιπλέον 5 ομάδες από τον ίδιο κύκλο του προγράμματος, οι οποίες αναπτύσσονται και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και καλύτερες προοπτικές για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία. Σκοπός των βραβεύσεων αυτών, είναι η στήριξη των νέων αυτών επιχειρηματιών, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες, παρά την τρέχουσα δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Peter Poulos, Μιχάλης Πρίντζος και Jeremy Downward _
Από αριστερά προς τα δεξιά – Peter Poulos, Μιχάλης Πρίντζος και Jeremy Downward.

Συνολικά η Ελληνική Πρωτοβουλία προσέφερε στις 10 εταιρείες που βράβευσε 50.000 δολάρια ή 45.737 ευρώ (από 7.000 δολάρια στις πρώτες πέντε εταιρείες και από 3.000 δολάρια στις επόμενες πέντε), ενώ η Eurobank προσέφερε 20.000 ευρώ (από 4.000 ευρώ σε κάθε μια από πέντε πρώτες εταιρείες.

Οι βραβευθείσες επιχειρηματικές ομάδες και τα χρηματικά βραβεία που έλαβαν:
1. «Παιδεύειν Τέκνα – Out of the Box»: 7.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία και 4.000 ευρώ από την Eurobank.
2. «City Crop»: 7.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία και 4.000 ευρώ από την Eurobank.
3. «Reccodo»: 7.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία και 4.000 ευρώ από την Eurobank.
4. «Recycglobe»: 7.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία και 4.000 ευρώ από την Eurobank.
5. «Cocoon Modules»: 7.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία και 4.000 ευρώ από την Eurobank.
6. «Costa Nostrum»: 3.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία.
7. «BFP Advanced Technologies»: 3.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία.
8. «Ramone»: 3.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία.
9. «We Politics»: 3.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία.
10. «TomoTECH»: 3.000 δολάρια από την Ελληνική Πρωτοβουλία.

Σταύρος Ιωάννου - Jeremy Downward _
Ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ομίλου Eurobank και ο Jeremy Downward, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας κατά τη βράβευση ομάδας του egg.

«Η Eurobank και η Ελληνική Πρωτοβουλία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε τα μοναδικά μυαλά αυτής της χώρας να μείνουν στον τόπο τους, να συστήσουν πρότυπες εταιρείες που θα αναδείξουν τη χώρα μας και θα δημιουργήσουν ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές για πολύ περισσότερους. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, όπως αξίζει σ’ αυτά τα λαμπρά μυαλά που έχουμε στο egg», ανέφερε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank. 

Μιχάλης Πρίντζος _
O Μιχάλης Πρίντζος, διευθυντής προγραμμάτων ΤΗΙ.

«Έχοντας ως βασική αποστολή τη στήριξη προγραμμάτων που αποσκοπούν στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας, η δωρεά που προσφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία στο Πρόγραμμα egg έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται γύρω από τις ίδιες αξίες και αρχές των δράσεών μας. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, καθώς μέσω της δωρεάς μας, όχι μόνο δεκάδες νέοι επιχειρηματίες με όραμα και καινοτόμες ιδέες, θα βρουν τους απαραίτητους πόρους για να μείνουν στη χώρα μας και να δημιουργήσουν εδώ, αλλά παράλληλα, οι ίδιοι, μέσω των επιχειρηματικών δράσεών τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν θετικά και μακροπρόθεσμα οφέλη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», ανέφερε από την δική του μεριά, ο διευθυντής προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μιχάλης Πρίντζος.

Διαγωνισμός με έπαθλο 50.000 δολάρια

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το πρόγραμμα egg θα διοργανώσει την Άνοιξη του 2016, έναν μεγάλο διαγωνισμό επιχειρηματικής καινοτομίας και εξωστρέφειας, με στόχο την περαιτέρω ώθηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, ως αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της ύφεσης στη χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε ο νικητής του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα λάβει ως χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 δολαρίων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τo πρόγραμμα egg διανύει φέτος τον τρίτο κύκλο φιλοξενώντας 25 ομάδες νέων που φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτίριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο καταξιωμένων μεντόρων από κορυφαία στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας με σκοπό να τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις