Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο διαγωνισμός SportInnovation στέλνει τις καλύτερες SportsTech Startups στη Βραζιλία

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) καλεί τις Ελληνικές καινοτόμες Startup εταιρείες, ομάδες ερευνητών και σπουδαστών να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό “SportInnovation”, ο τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και έχει έπαθλο 100.000 ευρώ.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρει μαζί δυναμικούς νέους επιχειρηματίες, ερευνητές και σπουδαστές που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό προϊόντων και την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα αλλάξουν στα επόμενα χρόνια τον κόσμο του αθλητισμού όπως τον ξέρουμε σήμερα (IoT, Wearables, Swimming, Running Technologies, APPs, medical equipment, κλπ).

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την EMGI του Ισραήλ  και το HYPE Foundation  που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων, θερμοκοιτίδων και επιταχυντών επιχειρήσεων ενώ προσφέρουν παράλληλα και εκπαίδευση σε στελέχη αυτών.

Ο διαγωνισμός θα λάβει μέρος σε 46 χώρες με τη συμμετοχή Πανεπιστημίων, Σχολείων και επιστημόνων – ερευνητών από όλο τον κόσμο, με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών να διοργανώνει τον ένα από τους 8 «Περιφερειακούς» διαγωνισμούς.
10 Startups θα επιλεγούν για κάθε περιφερειακό τελικό με την τελετή απονομής να πραγματοποιείται στην Πάτρα τον ερχόμενο Μάϊο – Ιούνιο.

Οι νικήτριες ομάδες κάθε περιφερειακού διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε ένα εντατικό και ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τους τελικούς να γίνονται τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Οι Startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε ένα ακροατήριο επενδυτών, επιταχυντών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και στελεχών με βαρύτητα στη βιομηχανία. Μια εξ’ αυτών θα κερδίσει το έπαθλο το διαγωνισμού το οποίο είναι 100.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, όπως και την αίτηση συμμετοχής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις